Danko állítólag esemesben mondta le a szerdai kormányülést!  Mint a tinik a randit: most nem akarom, még nem akarom, de akarni fogom, csak előbb legyen olyan előjátékos, pettinges, koalíciós tanácsos, aztán majd meglátjuk. Felhívni nem merik az illetőt, mert attól tartanak, hogy beszólnak valamit a túloldalról, ezért csak írnak pár szót: nem megyek, búgd meg magad!

 

Danko nem engedi el minisztereit a kormányülésre. Megírta! Hosszú smst írt! Miből futja neki? Biztos már hazatérve írta, Dubaiból drága lett volna, még ha állami pénzen is. De számoljunk! Plavčan, az oktatásügyi hiába is menne el, nem engedik már be oda. Gabriela Matečná földművelésügyi miniszter inkább a lábát törte el, vagy eltörték neki, mert lehet, hogy elment volna a kormányülésre. A harmadikról, a Gajdošról nincs hír, elbujdosott valamelyik katonai bunkerba, szükség estén tudja magát álcázni SaS-nak, meg védekezni is tud, hiszen ő a védelmi miniszter.

 

Az is lehet, hogy a tinikhez hasonlóan egybeírt Danko minden szót, mert úgy olcsóbb az sms, írásjelek nélkül, különösen akkor tesz ilyet, ha el kell küldeni mindkét koalíciós partnernek az üzenetet:

 

 hirdetes_400x285  

RoboésBeloaszerdaikormányülésreasnsminisztereknemmennekel, Andrej.

 


 

Lehet, hogy Bélának írt még egy privátot is: Tartsunk össze, Belo, Robo ellen.

 

Ne legyen kormányülés! Minek az? Teljesen felesleges ennek az országnak! Időpocsékolás, mindenki nyugodjon le a…, kormány nélkül úgysem hoz senki semmilyen kormányhatározatot! A koalíció megdönthetetlen, él is virul! Ki kell tartanunk a végsőkig, ez a harc lesz a végső, utánunk meg a vízözön! Amúgy a kormányteremben soha semmit sem oldunk meg! Csak úgy félhivatalosan, előtte, a nyilvánosságot kizárva! Hogy már lefőzték a kávét? És aztán? Veszett több is Mečiarnál!

 

Robonak nincs ideje válaszolni, sms-ben se! Megteszi helyette Bélánk pazarlóan, hosszabban: a jelenlegi kormány minden idők legstabilabb szlovák kormánya! Ezt mondtuk, Andrej, ehhez tartsuk magunkat, mert különben pofára esünk! Előrehozottat? Kinek? Minek? Nekünk biztos nem lenne jó! A nemzetieknek se, a nemzetnek se!

 

Vicces ez a szlovák kormánykoalíció, nagyon vicces! Sms-ekben kommunikál válság idején! Persze, szerintük nincs is válság, csak az egyik kormányzó párt felrúgta a koalíciós szerződést. Lehet, hogy azt Dankoék postagalambbal vagy füstjelekkel küldték el a miniszterelnöknek…. Bugár meg morzézni tanul! Tititá kormány, tátiti!

 

Száraz Dénes

Nyitókép: SME

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!