Bár Robert Fico megkapta a felhatalmazást a kormánytól, hogy tárgyalhasson Emmanuel Macron francia elnökkel a ma esedékes négyoldalú találkozón Salzburgban, nem sokkal előtte kénytelen volt lemondani a kormányülést, ugyanis Andrej Danko a koalíció befellegzésével fenyegetett.

Frissítve: Fico megkapta a meghatalmazást a kormánytól, hogy tárgyalhasson Macronnal

A nemzetiek mindeközben azonban újabb követelést fogalmaztak meg, ami már Bugár Béláéknál is kiverte a biztosítékot– felszólították a koalíciós partnereket, hogy ne üzengessenek a médián keresztül. Dankoék közleményben jelentették be, hogy a pénteki koalíciós tanácson követelni fogják a köztisztviselők vagyonnyilatkozataira vonatkozó szabályok szigorítását.

 

Andrej Danko szerint ha a kormány komolyan gondolja a korrupció elleni küzdelmet, akkor példát kell mutatnia, ezért egy miniszternek vagy közhivatalnoknak sem okozhat problémát részletesen feltüntetni vagyonát. Úgy látja, mindenkinek, aki a politikában, a kormányban, állami posztokon tevékenykedik egyértelmű, hogy minden egyes eurót, ingatlanvásárlást, drága autót vagy ékszert igazolni tud.

 

 hirdetes_300x300  

Az SNS már korábban nyilvánosságra hozott nyolc követelést, köztük szerepel a 13. és 14. havi bér, a nemzeti légitársaság, vagy hogy a miniszterek nem kommentálhatják nyilvánosan más tárcavezetők munkáját.

 

Aktuality.sk
kép: dennikn.sk

 

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!