A szociális juttatások, támogatások kifizetése terén Magyarország pozitív példaként szolgálhat Szlovákia számára, nyilatkozta a szlovák parlament elnöke a közmédia vasárnapi, 5 perc múlva 12 című politikai vitaműsorában.

 

Danko így fogalmazott:

 

„Magyarországon a szociális támogatásban részesülők tudják, hogy nem kell kizárólag a postára menniük, mint nálunk a juttatások kifizetéséért. Szlovákiában megkapják a postai utalványt, a pénzt pedig a postán kifizetik nekik anélkül, hogy bármiféle szociális kapocs alakulna ki, vagy valamit tenniük kellene, vagy valamilyen munkát el kellene érte végezniük”

 

A házelnök szerint a magyarországi, önkormányzati alapú rendszer működik.

 

 hirdetes_300x300  

„Szociális viszony alakul ki, a helyi polgármester így ellenőrzése alatt tudja tartani a munkanélkülieket, bizonyos dolgokat képes befolyásolni, feltételhez tudja kötni a támogatások kifizetését. Szükség van ezekre a szociális kapcsolatokra, míg nálunk a Szociális Biztosító által, a postán keresztül névtelenül jut el a szociális juttatás, melyet a rászorulók így nem is értékelnek”

 

– zárta Andrej Danko.

 

A köztévé a szeptember 1-i Alkotmány napja kapcsán közölt külön beszélgetést a parlament elnökével, majd utána Robert Fico miniszterelnökkel.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!