Lucia Nicholsonová (SaS), a parlament alelnöke tegnapi felszólalásában kijelentette, hogy  egy titkosított rendőrségi információt juttattak el hozzá a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökségtől (NAKA), amelyben korrupció gyanújáról van szó Andrej Danko házelnökkel kapcsolatban.

A parlament döntött, Richter marad a helyén

Tavaly nyári irat

 

„Egy olyan forrásról van szó, amelyet a rendőrség megbízhatóság szempontjából a legmagasabb szintre – A1 – sorolt be. A bűnügyi információ szerint a parlament elnöke, Andrej Danko érintett egy korrupciós botrányban az oktatásügyi minisztérium által szétosztott uniós források kapcsán.”

 

-mondta Nicholsonová aki szerint az információk 2016. augusztus 19-én láttak napvilágot.

 hirdetes_300x300  

 

„Két lehetőség van, hogy hogyan készülhetett ez a minden formális feltételt teljesítő dokumentum – vagy csak egy hamisítványról van szó, ami politikai megrendelésre készült abból a célból, hogy megzsarolják a parlament elnökét, vagy a NAKA munkatársa egy másik olyan személlyel való együttműködése során jutott el Danko korrupciógyanújáról szóló információkhoz, aki kapcsolódik és részt vett az uniós támogatások szétosztásában és olyan személyekkel üzletel, akik Andrej Danko hátterében állnak.”

Nem merte leváltani Kaliňákot? 

 

A parlament alelnöke feljelentést tett és feltette a kérdést, hogy a rendőrség vajon megtett-e mindent azért, hogy kivizsgálják az esetet. Végezetül megkérdezte, hogy az információkat nem használták-e fel Danko megzsarolásához.

 

„Felteszem a kérdést, a parlament elnökének is, hogy ez a dokumentum e az oka annak, hogy Danko nem merte Kaliňák eltávolítását követelni, akit Bašternák után tálcán kínáltak. Egész Szlovákia azt várja, hogy Kaliňák megbukjon, Danko viszont erre nem elég bátor.”

 

A Denník N információ szerint a dokumentumot szerkesztőségük is megkapta és valódi rendőrségi iratról van szó, amelyben egy korábban említett gyanús cég (Anext) is szerepel, akik érintettek lehettek a pénzek szétosztásában.

 

Webnoviny.sk / Denník N 
kép: dennikn.sk

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!