Hölgy kerül az oktatásügyi minisztérium élére – erősítették meg a hírt az SNS alelnökei, Eva Smolíková és Jaroslav Paška. A jövendőbeli miniszter nevét ugyan nem árulták el, de Paška szerint olyan személyről van szó, aki képes arra, hogy megreformálja az oktatásügyet.

 

Paška szerint nem krízismenedzserről van szó. “Az oktatásügyben nincs olyan krízis, amit krízismenedzserrel kellene megoldani. Az SNS pedig kiáll a választása mellett” – mondta az újságíróknak Paška, majd hozzátette, reméli, hogy Robert Fico miniszterelnök elégedett lesz a jelölttel. Az SNS első alelnöke nem erősítette meg, hogy a jelölt az oktatásügyi tárcánál dolgozik-e.

 

Paška arról is nyilatkozott az újságíróknak, hogy a Koalíciós Szerződés kiegészítésébe – amit a vezetők ma fognak aláírni – a 13. és a 14. fizetés is bekerült. “Bízunk benne, hogy jövő évtől az alkalmazottak számára mindez valósággá válik” – mondta Paška, majd hozzátette, hogy a jövőben, ha az élet úgy hozza, újabb kiegészítésekkel bővülhet a Koalíciós Szerződés.

 

 hirdetes_810x300  

Az SNS-nek nincs oka arra, hogy visszahívja Kaliňákot

 

A nemzetiek első alelnöke nem lát okot Robert Kaliňák belügyminiszter visszahívására. Kaliňákot az ellenzék szeretné leváltani, akik azt tervezik, hogy javaslatot adnak be a parlamentben a leváltására.

 

Arra a kérdésre, hogy az SNS megtartja-e a belügyminisztert, Paška azt válaszolta, hogy az SNS-nek nincsenek új érvei Kaliňák visszahívását illetően.

 

Emellett Paška az előrehozott választásokra sem lát okot; az SNS elnökét, Andrej Dankot megbízható partnernek tartja. „Nemcsak a nyilvánossággal, de a partnereivel is kommunikál. A partnereinek mindig megmondja, ha valami probléma van” – nyilatkozta Paška.

 

Az ellenzék a múlt héten tett kijelentést arra, hogy elegendő aláírást gyűjtöttek ahhoz, hogy egy rendkívüli parlamenti ülés keretén belül ismét megpróbálják leváltani Robert Kaliňákot.

 

Forrás és nyitókép: teraz.sk/teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!