A bűnüldöző szervek feladata kivizsgálni azt, hogy ki volt az, aki névtelenül szivárogtatott ki adatokat Andrej Kiska köztársasági elnökről – jelentette ki az államfővel való találkozót követően Peter Kažimír pénzügyminiszter.

 

Az államfő a törvény által védett adóinformációk kiszivárogtatása kapcsán fogadta a pénzügyminisztert. „A miniszter úr a pénzügyi tárcának az említett ügyben tett lépéseiről tájékoztatta az államfőt” – közölte Roman Krpelan, a köztársasági elnök szóvivője.

 

 

Mint mondta, Andrej Kiska üdvözölte, hogy a hatóságok teljesítik kötelességeiket és az esetnek megfelelő figyelmet szentelnek, majd rámutatott az OĽaNO képviselőjének, Igor Matovičnak a 2016-os ügyére is, mondván, nem ez az első eset Szlovákiában, hogy visszaélnek az adófizetők adataival. „Az államfő kérte az ilyen esetek következetes kivizsgálását” – tájékoztatott Krpelan.

 hirdetes_810x300  

 

 

Az elmúlt hétvégén a Pénzügyőrség információs rendszerének adatai alapján meghatároztuk azon szűk körnek a tagjait, akik az elmúlt héten a sajtóban megszellőztetett dokumentumokkal kapcsolatba kerülhettek. A megszerzett ismeretekről ma reggel tájékoztattam a köztársasági elnököt. A megállapításokat továbbítjuk a bűnüldöző szerveknek, hogy kinyomozhassák, ki az, aki az információkat névtelenül nyilvánosságra hozta” – jelezte Kažimír.

 

Forrás és nyitókép: teraz.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!