Ahogy arról tegnap beszámoltunk, a Nyitrai járásbeli Récsény egész smeres alapszervezete hátat fordított a pártnak, és kérte tagsága felfüggesztését. Egyedül a település polgármestere, Karol Laboš maradt a helyi szervezetben. A polgármester azonban érdekes kijelentést tett:

 

„Tisztességes ember vagyok, egy koronát sem loptam el. Most fél tőlem Pellegrini, fél tőlem mindenki”

 

Reagált a párt felsővezetése

 

A helyzet komolyságát jól jelzi, hogy a Smer vezetői sem hagyhatták figyelmen kívül, és nem sokat váratott magára a hivatalos állásfoglalás:

 hirdetes_810x300  

 

„Récsény polgármesterének kijelentései a községben épülő egészségügyi központtal kapcsolatos súlyos problémákkal vannak összefüggésben. Erről tanúskodnak a helyi kivitelezők kifizetetlen számlái. Az ügyben felmerült a büntetőfeljelentés lehetősége is”

 

nyilatkozta Ľubica Končalová, a Smer szóvivője.

 

A polgármester állítja, hogy a Nyitra megyében uralkodó gondokról a Smer felsővezetésével is akart egyeztetni, de ezt nem sikerült elérnie.

 

Visszakérik a pénzt?

 

Az RTVS tavaly arról adott hírt, hogy Laboš gyanúsan használt fel környezetvédelmi uniós pénzeket. A polgármester elutasította a vádakat, azt mondta, le akarják járatni.

 

„Épp ezért a Smer tisztviselői nem folynak bele ebbe a problémába, teljes mértékben megbíznak a hatóságokban, akik az ügyben nyomozást indítottak. A járási szervezet teljes mértékben elhatárolódik Laboš kijelentéseitől”

 

tetet hozzá Končalová.

 

A Környezetvédelmi Minisztérium egyelőre nem válaszolt azokra a kérdésekre, hogy a récsényi projekt kapcsán történt-e mulasztás és hogy visszakérték-e a pénzt.

 

Nyitra megyei oligarcha

 

Martin Jánošík, a récsényi smeres alapszervezet elnöke az Aktuality.sk-nak nyilatkozva elmondta, hogy azért léptek ki (összesen 22-en) a pártból, mert elegük van a magasrangú párttagok Nyitra megyében folyó bizniszeiből, egyúttal elismerte, hogy a nyitrai Smerre nagy befolyást gyakorol – Ján Richteren és Tibor Glendán kívül – Miroslav Bödör oligarcha is, aki Tibor Gašpar országos rendőr-főkapitánnyal áll rokoni kapcsolatban.

 

„Hogy valóban irányítja-e őket, vagy sem, az nem tudom, de az biztos, hogy nagyon befolyásos személy”

 

mondta Jánošík.

 

Récsény volt egyébként a Nyitrai járás legerősebb smeres bázisa.

 

Aktuality.sk, Körkép.sk

Nyitókép: DennikN.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!