A Median közvélemény-kutató ügynökség július végi – augusztusi felmérése szerint a választásokat a múlt hónapban a Smer nyerte volna meg 27,5 százalékkal. A második legerősebb párt – ahogy azt megszokhattuk – az SaS 15,5 százalékkal.

 

Meglepő módon az SNS harmadik helyen debütált a többi felmérésben ritkán látott 11,5 százalékkal, bár a Median meg is jegyzi a kutatás elején, hogy a válaszadók egy részét még azelőtt kérdezték meg, hogy Danko bejelentette a koalíciós szerződés felmondását.

 

A negyedik helyen végezne 9 százalékkal az OĽANO –NOVA. Kotlebáék a Median szerint csak ötödikként jutnának a törvényhozásba a maguk 8,5 százalékával. Kimagasló javulást ért el ellenben a KDH, amely 8 százalékos népszerűségnek örülhet. A Sme rodina holtversenyben a Most-Híddal utolsóként jutnának a parlamentbe 6-6 százalékkal.

 

 hirdetes_810x300  

Az MKP 4,5 százalékot kapott a Mediantól, miközben a magyar párt azon politikai erők közé tartozik, amelyek a tavalyi választási eredményükhöz képest jobban szerepelnek.

 

Forrás: Median.sk

 

Érdekes, hogy a választól 47 százaléka teljesen biztos lenne döntésében, ha most adná le szavazatát. 25,5 százalék „inkább biztos benne”. 17,5 százalék kissé bizonytalan, 10 százalék pedig teljes mértékben bizonytalan a pártválasztást illetően.

 

Említést érdemel, hogy a döntésükben legbiztosabb választók a nyugdíjasok, az alapiskolai végzettségűek és a magyar nemzetiségű választók (61 százalékuk holtbiztos a döntése helyességében).

 

Választók megoszlása meggyőződésük szerint. Forrás: Median.sk

 

 

A Median-felmérés szerint pártpreferenciák és a választási eredmények (halványabb színekkel) egybevetése. Forrás: Median.sk

 

Körkép.sk

Nyitókép:

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!