Robert Kaliňák belügyminiszter úgy gondolja, hogy Andrej Kiska államfő egy adócsaló. Mindezt a mai kormányülésen jelentette ki az államfő adóügyével kapcsolatban. Kaliňák felszólította az államfőt, hogy vállaljon felelősséget az adóügyével kapcsolatban, és hozza nyilvánosságra az államfőválasztási kampányának finanszírozásáról szóló iratokat.

 

Úgy gondolom, hogy igen. Úgy gondolom, hogy teljes mértékben az” – válaszolta Robert Kaliňák arra a kérdésre, miszerint Andrej Kiska államfő adócsaló-e vagy sem. A belügyminiszter rámutatott arra, hogy azután, hogy az adóellenőrzés kivette Kiska cégének, a KTAG-nak a könyvelésből az államfőválasztási kampány költségeit, újra elkönyvelték. “Amennyiben az adóhivatal első figyelmeztetése után valaki ezt újra megteszi, akkor egyértelműen az a szándék áll az egész hátterében, hogy az adóhivatalok ismételten már nem jönnek rá a turpisságra – magyarázta a miniszter.

 

“Egy aktuális botrány van a terítéken, mégpedig az, hogy az államfő adót csal” – folytatta Kaliňák, aki elmondta, hogy az államfőnek a gyanú jelei ellenére tisztességesen, politikai felelősségérzettel kellene nyilatkoznia. “Elég, ha elolvassa a saját megnyilvánulásait, és pontosan tudni fogja, hogy mit kell csinálnia, mivel ő volt az, aki mindenkinek mindent bebeszélt”.

 

  hirdetes_300x300   

Kaliňák szerint nélkülözhetetlen, hogy Kiska nyilvánosságra hozza a választási kampányával kapcsolatos iratait. “Ebben az esetben az egyetlen lehetősége az, hogy az összes dokumentumát nyilvánosságra hozza, és megmutatja, hogy milyen eszközöket használt a választási kampánya során” – hangsúlyozta Kaliňák.

 

A tény az, hogy az államfő a főügyésszel az adóügyével kapcsolatban nem egyszer, és nem is kétszer, hanem négyszer is beszélt” – kommentálta Kaliňák Jaromír Čižnár főügyész azon kijelentését, miszerint Kiska találkozásaik alkalmával többször kifejtette azon aggályait, hogy a cégei körüli nyomozás objektív módon folyik.

 

Forrás: teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!