A Most-Híd Országos Elnöksége már a megyei választások eredményeit értékeli. A Körkép.sk információi szerint Bugár Béla elsősorban a rossz megyei kampánnyal elégedetlen. A keleten sikeres Karol Pataky vezette vegyespárti csapat, illetve a füleki Agócs Attila ugyanakkor nagyobb teret kaphat a jövőben a párt regionális építésében.

 

Bár a nagy reményekkel indult Rigó Konrád csúnyán leszerepelt Nagyszombat megyében, a kétségbeejtő káderhiány és folyamatos regionáls visszaszorulás miatt nem mond le róla a párt. Sőt, egy részben megújult csapattal, más hangvételű kampánnyal a Körkép.sk információi szerint a jövő évi önkormányzati választásokon is komolyan számolnak vele. Dunaszerdahelyen jelen állás szerint így jövőre Hájos Zoltán – Rigó Konrád párharc várható.

 

Rigó bukott, de polgármester-jelölt lehet

 

 hirdetes_300x300  

A Körkép.sk úgy tudja, Bugár a pártvezetés előtt a választások után azonnal mentegetni próbálta Rigó Konrádot. Sikertelenségéért elsősorban a rossz, negatív kampányt tette felelőssé. Elhangzott az is, hogy galántai járás túlságosan magára hagyta a jelöltet.

 

Bugár így közvetve a Paraméter portált üzemeltető Barak klánt kritizálta, akiknek (a T-Bear, s.r.o-n keresztül) mintegy 100 ezer eurót fizetett ki (a témáról bővebben itt és itt is írtunk) a Most-Híd különböző mocskolódó, hazug kampánykiadványokra. Bugár ugyanakkor a galántai járás erős emberével, a párt frakcióvezetőjével, Gál Gábor ralsem elégedett

 

Bugár: Rossz volt a kampány

 

Rigó Konrádot így a sikertelen szereplés ellenére tovább építi a párt, hogy a jövő évi önkormányzati választásokon  a Most-Híd dunaszerdahelyi polgármester-jelöltje lehessen. Annyi különbséggel, hogy már nem kap majd olyan szabad kezet, mint kapott.

 

A Most-Híd Országos Elnöksége elsősorban azt elemzi, miért indult el rossz irányba a kampány a dunaszerdahelyi és a galántai járásban. Berényi József, az MKP megyefőnök-jelöltje ugyanis mindkét járásban fölényesen verte Rigó Konrádra, aki még csak képviselőként sem jutott be a megyei közgyűlésbe.

 

Információink szerint Bugár mindezt az ismeretlen jelölteknek és a rossz kampánystratégiának tulajdonítja, továbbá, hogy a galántai járás túlságosan passzív volt a kampány során.

 

Gál Gábor fejmosást kapott

 

Gál Gábor értesüléseink szerint szűk környezetében már a kampány hajrájában elismerte, hogy nem igazán tették oda magukat. Gál egyébként parlamenti képviselő, a Most-Híd frakcióvezetője, de ő sem jutott be a megyei közgyűlásbe.

 

Bugár így Rigó Konrád építését részben új csapatra bízná, akik képesek pozitív üzenetet megfogalmazni a jelölt köré.

 

Új arcok regionális szinten

 

A párt országos vezetésében értesüléseink szerint az is téma, hogy látva a sorozatos sikertelenségeket regionális szinten, miközben Bugár vezetésével parlamenti, sőt, kormányszereplők, akár a regionális politikát is beáldoznák az országos politika érdekében.

 

Ennek némileg ellentmond, hogy Kassa megyében Karol Pataky és hatfős csapata jól szerepelt, akik a mérleg nyelve lehetnek az új megyei testületben. Fülekről pedig Agócs Attila kapott mandátumot Besztercebánya megyében, akivel szintén komolyabban számolhat a párt a jövőben.

 

Körkép.sk/KZS

Nyitókép: pluska.sk

 

További ajánlott írások:

 

Az ellenzék és az MKP nagy napja – Íme, a megyei választások nyertesei és vesztesei

 

Az MKP egyéniben és koalícióban is jobban szerepelt, mint a Most-Híd

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!