Nyitra megyében jobboldali koalíció formálódik, amely megszerezheti a többséget a megyei testületben. Az MKP-n kívül már minden jobboldali párt csatlakozott a kezdeményezéshez, a magyar párt egyelőre nem határozott.

 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az MKP Nyitra megyében kezdetben fontolgatta a kormánypártokkal való együttműködést az újonnan felálló képviselői testületben, végül azonban úgy határozott, hogy nem lépnek szövetségre Milan Belicával és a Smer – SNS – Most-Híd triumvirátussal.

 

Az ellenzéki jobboldali pártokat tömörítő Szlovák Demokratikus Koalíció (SDK) most úgy tűnik, hogy megszerezheti a megyei többséget. Az SaS, KDH, NOVA, Šanca és OKS pártokat tömörítő csoport a függetlenekkel és az MKP-val kiegészíülve 30 mandátumot bírna az 54 tagú testületben.

 

  hirdetes_300x300   

Daniel Balko, aki az SDK-t képviseli a koalíciós tárgyalásokon, úgy véli, hogy minden akadály elhárult az elől, hogy „közösen tegyenek eleget a választók akaratának”. Kiemelte, hogy az egyezség nem pártokkal, hanem egyes képviselőkkel jön létre.

 

Egyedül az MKP nem határozott még.

 

„Úgy határoztunk, hogy a jelenlegi kormánypártokkal hivatalos együttműködésben nem veszünk részt. Egy esetleges jobboldali koalícióba való belépésről pedig még nem döntöttünk.”

 

Mondta Gyarmati Tihamér az MKP megyei képviselője, hozzátéve, hogy január végéig a párt dönt az esetleges együttműködésről.

 

Körkép.sk

Nyitókép: pravda.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!