Hétfőn nevezték ki Nyitra megye új alelnökének a lévai járásbeli Zselízről származó Csenger Tibort (MKP). Megyei elnökhelyettesként első interjúját a Körképnek adta.

 

Milyen portfóliót kapott?

 

A kompetenciák és a hatáskörök pontos tisztázása még további tárgyalások függvénye. Az elképzelésünk, hogy a megye déli régióiért és a nemzeti közösségekért fogok felelni, de mindez még a következő napok pontosításának kérdése Milan Belica elnökkel.

 

 hirdetes_810x300  

Milyen prioritásokkal, célokkal vág neki az idei évnek és az öt éves választási ciklusnak?

 

Tudjuk, hogy a déli régiók el vannak hanyagolva, gazdaságilag lemaradottak. A megye adta lehetőségekkel, hatásköreivel igyekezni fogunk az MKP frakcióval ezen a rossz tendencián változtatni.

 

Szeretnénk, ha a megyei döntések minden szakterületen arányosabbak lennének, azok a hiányosságok pedig, amiket tapasztalunk, orvosolva legyenek. Gondolok itt az útfelújításokra, a megyei intézmények támogatására, épület felújításokra, vagy régiónk idegenforgalmának fejlesztésére, hatékonyabb kihasználására.

 

Úgy gondolom, hogy sokkal nagyobb figyelmet kell szentelnie a megyének az egészségügy fejlesztésére, megreformálására. Ugyanakkor az iskolaügy területén is határozott elképzeléseim vannak. A szakiskolák kínálatát össze kell hangolni a munkaerőpiac igényeivel. Ugyanúgy kötelességemnek érzem a kétnyelvűség témájának a szorgalmazását is.

 

Milyen eredményekkel lennél elégedett 2018, illetve a választási ciklus végén?

 

Ha az előbb felsoroltak minél szélesebb körben megvalósulnának, és a választási ígéreteinket és az MKP választási programját át tudnánk ültetni.

 

A mai megyegyűlésen a képviselők arról is döntöttek, hogy a következő öt éves ciklusban a 11 fős MKP megyei képviselet két szakbizottságot vezethet. Viola Miklós az egészségügyi, Orosz Örs pedig az idegenforgalmi és határon átnyúló együttműködésekkel foglalkozó bizottságit irányítja majd. A 12 fős megyei tanácsba pedig az MKP részéről Farkas Iván frakcióvezető, valamint Becse Norbert és Gyarmati Tihamér kapott meghívást.

 

Körkép.sk/KZS

 

További ajánlott írások:

 

Ők lesznek Nyitra megye alelnökei

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!