A koalíciós pártok a pozsonyi Bôrik hotelben tárgyalnak a két hete húzódó belpolitikai válság megoldásáról. A Hospodárske Noviny internetes kiadásának információi szerint nagy valószínűséggel a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) Lucia Žitňanská (Most-Híd) igazságügyi miniszter leváltásához fogja kötni koalícióban maradását. 

 

„Nagyon komoly jelzéseket kaptam a párt soraiból, hogy a hétfői elnökségi ülésen megjelenjen ez a követelés”

 

erősítette meg Anton Hrnko, az SNS alelnöke. A koalíciós pártok vezetőségei hétfőn tárgyalnak a kialakult helyzetről. Kérdés azonban, hogy ez a Koalíciós Tanács előtt vagy után történik-e majd meg, amelyre szintén hétfőn kerülne sor az utolsó információk szerint.

 

FRISSÍTVE: 20:53 – Jaroslav Paška, az SNS másik alelnöke cáfolta Hrnko kijelentéseit, elmondása szerint az SNS egyelőre konkrét feltételek nélkül ül a koalíciós tárgyalóasztalhoz. Hrnko pedig valószínűleg csak az SNS kerületi képviselőinek elvárásait tolmácsolta a sajtó felé.

 hirdetes_810x300  

 

Az SNS legfőbb fenntartása Žitňanskával szemben legutóbbi javaslata a drog dekriminalizálására. A javaslat eltörölné azt a sokak szerint túlságosan szigorú gyakorlatot, hogy a drogot fogyasztók (maguknál tartott mennyiségtől függetlenül) ugyanolyan súlyos büntetésben részesülnek, mint a terjesztők. (Bővebben a témában itt olvashat).

 

Cikkünket új információk esetén frissítjük

 

Körkép.sk

Nyitókép: HNonline.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!