Alojz Hlina marad a Kereszténydemokrata Mozgalom, A KDH elnöke – így döntött a párt országos kongresszusa szombaton délután.

 

Hlina a Rózsahegyen ülésező közgyűlés 338 delegáltjától 233 támogató szavazatot kapott. Az OĽaNO frakciójából távozó és KDH-s tagságot szerző kihívó, Richard Vašečka 101 szavazatot kapott.

 

A KDH kongresszusa egy perces néma csenddel kezdődött Ján Kuciak és Martina Kušnírová emlékére. Ezután az elnökség megkérte a sajtó képviselőit, hogy hagyják el a termet, de Alojz Hlina beszédének első mondatait még elcsípték:

 

 hirdetes_400x285  

„A KDH sosem fog térden állni a liberálisok előtt. Csináljuk úgy, hogy ne kelljen egyezkednünk Boris Kollárral. Csináljuk úgy, hogy erősek legyünk. Az egyetlen normális, standard párt vagyunk Szlovákiában. Az egyetlen konzervatív és kereszténydemokrata párt vagyunk Szlovákiában”

 

fogalmazott.

 

„Nem fogunk, soha nem fogunk együttműködni a Smerrel”

 

Alojz Hlina két éve vezeti a pártot. Megválasztása óta a 4,9 százalékkal parlamentből kieső kereszténydemokraták népszerűségét sikerült 7 százalék fölé küzdenie.

 

A KDH korábbi elnöke, a választások után nemes egyszerűséggel távozó Ján Figeľ is felszólalt. Egyik jellölt mellett sem tette le voksát. Elmondta, úgy véli, hogy Milan Majerský, Eperjes megye elnöke lehetne a párt legjobb elnöke.

 

Aktuality.sk, Körkép.sk

Nyitókép: aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!