Bugár Béla a Webnoviny.sk portálnak adott interjújában azt nyilatkozta, hogy a Most-Hídnak előnyére várt volna, ha előrehozott választásokra került volna sor, de a párt „felelősen” akart dönteni. Arról is beszélt, hogy szerinte az új kormány kibírja a választási ciklusból hátra lévő két évet. A kormány megtartása mellett három indokot hozott fel.

 

Bugár úgy véli, hogy Robert Fico három érv miatt döntött úgy, hogy benyújtja lemondását.

 

„Egy. Kinek lennének jók az előrehozott választások? A Smernek biztosan nem. Kettő. A felmérések alapján milyen kormány tudna létrejönni? Egy olyan kormány, amelyben adócsaló van? Vagy amely maffiózókkal áll kapcsolatban? Vagy olyan politikusok, amelyek egy befolyásos vállalkozónak beszéltek arról, ki legyen a legfőbb ügyész? Szóval olyan emberek, akik nem tisztelik az alapvető demokratikus értékeket. Galkoról már nem is akarok beszélni. A harmadik érvet a köztársasági elnök mondta ki. Nincs meg a 90 szavazat a választási időszak lerövidítéséhez.”

 

fogalmazott a pártelnök. Bugár szerint, ha előrehozott választásokra került volna sor, az a Most-Hídon segített volna.

 hirdetes_400x285  

 

„Most, hogy nem lesznek előrehozott választások, visszaüt ránk, még ha teljesítettünk is mindent, amit az utca kért. Kaliňák lemondása, a kormányfő lemondása, új kormány. (…)”

 

mondta. Hozzátette, pártja nem akar „instabilitást” előidézni az előrehozott választásokkal. Bugár Béla az interjúban azt állítja, hogy a Most-Híd váratlan lépését (miszerint végül megtartotta a kormányt) már „többen kezdik megérteni”.

 

Vissza kell állítani a bizalmat

 

Bugár állítja, ma nincsenek szlovák-magyar nemzetiségi feszültségek. Mint mondta, az új kormánytól „felelősséget” vár.

 

„Folytatni kell a munkát, amit elkezdtünk. Vissza kell állítanunk az állami intézmények iránti bizalmat. Úgy hisszük, hogy az új kormány nagyon gyorsan beterjeszti a parlamentnek programját. Ha az új miniszterek nem akarnak majd alapvető változásokat, a jelenlegi programnyilatkozatot csak kibővítjük”

 

fogalmazott.

 

Webnoviny.sk, Körkép.sk

Nyitókép: DenníkN.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!