Vasárnap három vitaműsor zajlott szinte párhuzamosan. A Markízán Bugár Béla Richard Sulíkkal találta magát szembe. Bugár kijelentette, pártja előrehozott választások melletti döntése csak taktikai húzás volt. 

 

A Markzía rendkívüli közéleti vitaműsorában Bugár Béla kijelentette, hogy a Most-Híd azon állásfoglalása, hogy kilép a kormányból, illetve az, hogy Robert Fico lemondott a miniszterelnökségről egy és ugyan az. A vegyespárt elnöke ezzel próbálta védeni pártja vezetésének döntését, hogy elkerüli az előrehozott választásokat.

 

A Most-Híd Országos Tanácsa ugyanis eredetileg azt a határozatot hozta, hogy megkezdik a tárgyalásokat az előrehozott választásokról, ellenkező esetben kilépnek a kormányból.

 

 hirdetes_300x300  

Bugár állítása szerint a sokat vitatott harmadik mondat, miszerint az elnökségnek kell dönteni egyéb fejlemények esetén taktikai húzás volt, hogy Ficot lemondásra kényszerítsék.

 

„Egyrészről taktika is volt a koalíciós partner irányába, aki két napig elutasította, hogy foglalkozzon a kormányfő lemondásának lehetőségével”

 

fogalmazott Bugár.

 

Richard Sulík, Bugár Béla vitapartnere a műsorban azoban kijelentette, hogy a Most-Híd elnöke újra sok embernek okozott csalódást azzal, hogy megtartotta ezt a koalíciót. A liberálisok elnökének meggyőződése, hogy az emberek azt várták, hogy Bugárnak több mint 20 év után értékalapú politizálást fog követni.

 

„Ön úgy döntött, hogy feláldozza a pártot, és kidobja az ablakon az emberek reményét. Szörnyű dolgot követett el, és ez idővel majd visszaüt. De még mindig tehet valamit azzal, hogy néhány nap múlva nem szavaz bizalmat az új bábkormánynak”

 

mondta Sulík Bugárnak.

 

Körkép.sk

Nyitókép: HNonline.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!