Nyitókép: Körkép.sk

 

Bár már 3,5 hónapja folyamatosan gyűjtik, továbbra sem zárult még le a Menyhárt József államfőjelöltségéhez szükséges aláírásgyűjtés.

 

2018 szeptember 29-én jelentette be az MKP, hogy saját pártelnökét indítja a köztársaságielnök-választáson. Azóta eltelt közel négy hónap, és Menyhárt stábja még mindig gyűjti a jelöltséghez szükséges aláírásokat. A határidő január 31.

 

Andrej Danko házelnök január 10-én hirdette ki az államfőválasztás első fordulójának időpontját, melynek első fordulója március 16-ára, második fordulója március 30-ára esik. A potenciális jelölteknek három hetük van még arra, hogy leadják jelölésüket. Ehhez 15 parlamenti képviselői aláírás, vagy 15 ezer polgár támogató aláírása szükséges.

 hirdetes_400x285  

 

Az MKP vélhetően bőven túlteljesíti majd ezt a feladatot. Több államfőjelölt már leadta az aláírásokat és ezerrel kampányol (lásd Milan Krajniak, akivel kapcsolatban a Körképnek kellett helyreigazítást tennie).

 

Menyhárt József óriásplakátjai ezen a héten kerültek ki az országban. Kép: Körkép.sk

 

Közben január második hetében megjelentek az MKP elnökének óriásplakátjai is. Menyhárt ezzel felzárkózott Bugár Béla mögé, akinek billboardjai egy ideje már láthatók, és „Miért? Kérdezze Bugár Bélát!” címmel már hónapok óta járja az országot lakossági fórumaival. A kínos kérdésekre persze hiába ígéri, nem válaszol. Menyhárt január 15-én kezd Nagykaposon.

 

Hogy mennyire sikerül tartania a lépést Menyhártnak a Most-Híd elnökének 35 ezer aláírásával, hamarosan kiderül.

 

Bugár Béla óriásplakátja a 63-as út Somorjáról kivezető szakaszán. Kép: Körkép.sk

 

Tavaly októberben ezzel kapcsolatban a Körképnek úgy fogalmazott, hogy „nem szeretnénk megállni a 15 ezernél, annál is inkább, mert a FUEN esetében a felvidéki magyarság 68 ezer aláírást hozott, a migráns kérdésben pedig 80 ezret.“

 

Legutóbb december huszadikán kérdeztünk rá az aláírásgyűjtés aktuális állapotára. Az MKP elnöke akkor azt mondta, biztatóan alakul, összeszámolás alatt van, és azt is megígérte, hogy karácsonyig ismert lesz az adat. Végül nem lett az.

 

Időközben január 10-én a párt illetékesei úgy döntöttek, hogy az MKP honlapjára is felteszik a Menyhárt József államfőjelöltségét támogató letölthető aláírásgyűjtési ívet. Ha tehát a Körkép.sk olvasói úgy gondolják, segíteni szeretnék Menyhárt József aláírásgyűjtését, itt megtehetik (link.)

 

Március 16-ig alig két hónap van hátra. A ring felállt, várja az ellenfeleket a kék és a piros sarokban.

 

Király Zsolt

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!