Nyitókép: körkép.sk

 

Minden háziasszony álma, hogy a karácsony csodásan, problémamentesen, jókedvűen teljen, miközben roskadásig tele az asztal a finomabbnál finomabb ételekkel, melyek mind a ház asszonyának ügyességét dicsérik.

 

Az adventi készülődés komoly kihívás minden háziasszony életében, hiszen nem csak a konyhában, de azon kívül is helyt kell állni. Igyekszünk évről évre megtartani a hagyományokat és belecsempészni valami újítást, valami pluszt, amitől különleges lesz az ünnep. A megfelelő dekoráció, az ajándékok és a karácsonyi menüsor komoly előkészületeket igényelnek, így jobb minél előbb eltervezni minden lépést, minden részletet.

 

Dekoráció és ajándékok

 hirdetes_810x300  

 

Az ünnepi hangulat megalapozása a dekorációval kezdődik. Manapság reneszánszukat élik a saját kezűleg készített díszítések, érdemes azonban átgondolni, mennyi időt tudunk ezekre szánni, mert, bár egyszerűnek tűnnek a dekorációk, a valóságban órákba telhet elkészítésük. Mindenképp érdemes még az adventi időszak előtt nekilátni legalább a tervezésnek, hogy még időben minden a helyére kerülhessen!

 

Szerencsés esetben az ajándékok megvásárlása sokkal kevesebb időt vesz igénybe, mint kitalálni, hogy szeretteink minek örülnének – leszámítva azokat az eseteket, mikor adja magát a tökéletes meglepetés. Ha egyedi ajándékot fontolgatunk, érdemes elgondolkozni a saját kezűleg készített meglepetésen is. Családosoknak ajánljuk a gyermekek, unokák bevonását a készítésbe, így nem csak hangulatosan, de tartalmasan is telik a karácsonyi készülődés.

 

forrás: ketkes.com

 

Ünnepi menü

 

Az ajándékok után a karácsonyi ünnepkör legfontosabb eleme a gondosan összeállított menüsor. Mivel ilyenkor általában az egész család összegyűlik, érdemes előre tervezgetni, új receptek esetén inkább korábban kipróbálni a kiszemelt ételkülönlegességeket.

 

Ha hagyományos menüben gondolkozunk, akkor nem maradhat le az ünnepi asztalról a hal, a káposzta és a bejgli. Ezután el kell döntenünk, hogy halászlére vagy rántott halra szavazunk-e, a káposzta székely-módra készüljön-e, vagy inkább töltött legyen, és a bejgli is lehet hagyományos, vagy kipróbálhatunk valamilyen újfajta receptet.

 

Ha pedig valami igazán újat szeretnénk, akkor határt csak a fantáziánk szabhat, hiszen naponta találkozhatunk az interneten jobbnál jobb receptekkel. Épp ezért érdemes inspirálódni, kutakodni a világhálón, ahol a legtöbb oldalon fotókat is közzétesznek az egyes ételekről, így lesz némi fogalmunk arról, hogy is kellene kinéznie az elkészült fogásnak, és még a tálalás kérdésében is meríthetünk ötleteket.

 

Klasszikus töltött káposzta, forrás: ketkes.com

 

Mivel minden család, minden háziasszony egyedi, szánjuk rá az időt, és keressük meg a szeretteink ízlésének leginkább megfelelő ételcsodákat, így biztosan nem foghatunk mellé, és a karácsonyunk tökéletes lesz!

 

Ha a legjobb, legötletesebb recepteket keresi, vagy inspirálódna, újítana konyhabirodalma felhozatalán, érdemes felkeresnie a ketkes.com oldalát, ahol recepteken kívül számos jó tanácsot talál nem csak az ünnepi alkalmakra, de a hétköznapokra is.

 

(x)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!