Hájos Zoltán polgármester átértékeli eredeti szándékát, egyelőre azzal a 9 éves Audival jár, amit még Pázmány Pétertől örökölt.

 

Vegyen-e extrákkal felszerelt új Audi szolgálati gépkocsit a város Dunaszerdahely polgármesterének?

 

Ez a kérdés február tizennegyedikén vetődött fel először a dunaszerdahelyi képviselő-testület ülésén, amikor a 2017-es városi költségvetés jóváhagyásáról szavaztak a képviselők. Egy Szolgáltatások elnevezésű pénzcsomag rejtette magában a több mint 90 ezer eurót érő Audi 6-os modell beszerzését. Azóta meg-megújuló parázs vita zajlott erről nemcsak a városatyák között, hanem a közösségi oldalakon is.

 

 hirdetes_300x300  

A kérdés most, bő egy hónappal később újra terítékre került a keddi rendkívüli önkormányzati ülésen, jóllehet ez a téma nem szerepelt a napirendi pontok között. A Most-Híd képviselői és a függetlenek csempészték bele cselesen egyrészt a 2017. évi városi költségvetés módosításáról, másrészt pedig az idei városi dotációk elosztásáról folyt vitában elhangzott hozzászólásaikba.

 

 

A szócsata végén Hájos Zoltán polgármester meglepő bejelentést tett: nevezetesen, hogy hajlandó átértékelni korábbi döntését, miszerint több extra tartozékkal felszerelt új Audi 6-os modell vásárlását terveztette be a város idei költségvetésébe. „Nyitva hagyom a kaput és elgondolkodom rajta, nincs ezzel gond. Mindig a jó megoldások híve voltam”- jelentette ki. Majd hozzátette: „Nem biztos, hogy én fogom használni 2018 után az új kocsit”.

 

„Ilyen drága autót a saját pénzéből vegyen magának” 

 

Ezt a bejelentését megelőző félórában egymás után záporoztak feléje a Most-Hídba újra visszalépett Ravasz Marián és a független Antal Ágota kérdései, illetve felszólításai. Az utóbbi képviselő asszony kerek perec arra szólította fel a polgármestert, hogy ilyen drága autót a saját pénzéből vegyen magának.

 

Nos, az idézett harcias felszólítások után talán maguk a testületben kisebbségben lévő függetlenek és hidas képviselők (összesen kilencen vannak, az MKP frakció 16 képviselőt számlál) is azt hihették, hogy ők bírták meghátrálásra a polgármestert. Pedig nem egészen ez történt. Portálunknak is voltak korábban információi arról, hogy az MKP-frakció előző esti ülésén is megtárgyalták ezt a kérdést (Szerk. meg. az MKP dunaszerdahelyi képviselőcsoportjának nyilatkozata itt olvasható.).

 

 

És az a vélemény alakult ki, amelyet az MKP-s képviselőcsoport egy ma kiadott állásfoglalásában így foglalt össze:

 

A városi hivatal részéről kezdeményezett és a költségvetésben a képviselőtestület által egy keretösszegen belül jóváhagyott szolgálati gépjárműbeszerzés kapcsán leszögezzük, hogy az MKP dunaszerdahelyi képviselőcsoportja tudatában van a választóktól kapott bizalommal járó felelősségnek, és döntései során ennek megfelelően jár el.

Ezért már a keddi képviselő-testületi ülést megelőző frakcióülésen napirendre tűztük a szolgálati gépjárműcsere témáját, és felkértük a polgármester urat, hogy a problémára a májusra tervezett képviselő-testületi ülésig találjon megnyugtató megoldást és a vonatkozó szerződés felülvizsgálatát kezdeményezze. A polgármester úr erre ígéretet is tett, és ahogy az részéről a képviselő-testületi ülésen is elhangzott, a jó megoldás érdekében korábbi döntését átértékeli.”

 

Egyelőre tehát függőben a kérdés megválaszolása, milyen új szolgálati személygépkocsija lesz Hájos Zoltán polgármesternek, aki ez irányú szándékait egyelőre nem pontosította. Az eredetileg kiszemelt extra Audi hatosnál nyilvánvalóan szerényebb verzióra tesznek javaslatot a képviselő-testület májusi ülésén. Annak szükségességét azonban aligha lehet elvitatni, hogy a 2009-ig polgármesterkedő Pázmány Péter szolgálati autóját ideje 2017-ben egy újra lecserélni.

 

P. Vonyik Erzsébet

 

Képek: Dunaszerdahely város archívuma

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!