„Már megvan a kisbusz, nem kell izgulni. A fehér szint most festik át színesre, hogy iskolabusz formája legyen” – válaszolta Érsek Árpád miniszter a kérdésünkre, hogy mi a helyzet a Doborgaznak szánt iskolabusz ügyében.

 

A kérdés indokolt és időszerű most, április első napjaiban, mert a médiában épp ezt az időpontot emlegették a Kaliňák- Plavčan-Érsek miniszteri trió március elejei sajtóértekezlete után, amikor beharangozták a próbajelleggel beinduló új diákjáratot a Kis-Csallóközben.

 

Kaliňák, Érsek és Plavčan. Kép: Pravda.sk

 

Pontos időpontot azonban Érsek Árpád még most sem tudott mondani, de leginkább április második felét tartja valószínűnek. Ekkor várhatóan megkapja a bősi felvízcsatorna jobbpartján fekvő Doborgaz község az Érsek szerint 8+1 személyes kisbuszt. A továbbiakban a falu polgármestere, Boráros József fogja egyeztetni a részleteket a két szomszédos községgel, Vajkával és Doborgazzal.

 hirdetes_810x300  

 

Érdeklődésünkre azonban a polgármester sem tudott semmi érdemlegeset mondani.

 

Várok, mert írásban még nem kaptam semmit

 

– válaszolta, amikor afelől kérdezősködtünk, hogy mikor várható az iskolabusz beindítása, hiszen ez a szülőket is érdekli. Mivel nincs újabb információja, még a szomszéd faluk polgármestereit sem szólította meg, akik ugyanígy több, mint egy hónapja nem tudnak mit mondani az érdeklődnek.

 

A Kis-Csallóközi három község diákjainak utaztatását segítő iskolabusz a tervek szerint Vajkáról és Bodakról vinné – hozná a gyerekeket a doborgazi  1-4  osztályos magyar kisiskolába, majd innen szállítaná tovább a többi diákot a dunacsúni szlovák iskolába. Ám a három faluból a diákok túlnyomó többsége a bősi magyar alapiskolába jár, közel negyvenen.

 

Érsek Árpád. Kép: pluska.sk

 

Érsek Árpádnak is feltettük a kérdést, hogy ebbe a másik irányba, Bős fele nem tervezik-e ugyanúgy iskolabusz ingáztatását, mint a főváros fele. Mert ez a járat sokszorosan több diáknak és szülőnek jelentene könnyítést, viszont a 9 személyes jármű kicsi lenne. A közlekedési és régiófejlesztési tárca vezetője szerint ez eddig még nem vetődött fel, de nem tartotta kizártnak, ha a polgármesterek részéről felmerülne ilyen igény.

 

P. Vonyik Erzsébet

 

Nyitókép: illusztrációs felvétel (youtube)

 

További ajánlott írások:

 

Érintett polgármester: „Az iskolabusz-projektről annyit tudok, amennyi a médiában megjelent”

 

Április elsejei tréfa lenne a doborgazi sulibusz?

 

Az első iskolabuszokat Bős környékén indítják el

 

Iskolabuszokat fog tesztelni a közlekedési minisztérium

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!