A szlovák–finn YIT Slovakia társaság bemutatta az egykori fonoda felújításának és átalakításának terveit. Ez a kultikus épület az egykori pozsonyi cérnagyár (Cvernovka) egyetlen műemlékként védett épülete. A felújított fonodán kívül lakások, szolgáltató-, és adminisztratív épületek létrehozását is tervezik. A projektet a Bouda Masár építészeti stúdió készíti.

 

 „Igyekeztünk megérteni ennek az egyedi, történelmi épületnek az értékeit, és ez alapján egy olyan projektet próbáltunk megtervezni az átalakítására, amely megfelel a mai szükségleteknek, de közben megőrzik ennek az ipari épületnek az értékeit”

 

– mondta Ivan Bouda.

 

Az egykori fonodában 9500 négyzetméteren új irodahelyiségeket alakítanak ki, míg 2800 négyzetméteren boltok és szolgáltatóegységek kapnak majd helyet. A gépcsarnokban, amit a befektető annak ellenére nem bontatott le, hogy nem műemlékként védett épület, kongresszusi termet és kávézót létesítenek.

 hirdetes_300x300  

 

 „A rekonstrukciót 2018 januárjában szeretnénk elkezdeni, és 2019-es év folyamán szeretnénk is befejezni”

 

– mondta a YIT Slovakia projektmenedzsere, Stanislava Paulíková.

 

Pozsony egyik ritkaságszámba menő műszaki emlékművében a finom rekonstrukció és a legmagasabb szintű technológia összekapcsolásával egyedi és kreatív helyiségek fognak létrejönni” – tette hozzá Paulíková.

 

Fotó: YIT Slovakia

 

Fotó: YIT Slovakia

 

Fotó: YIT Slovakia

 

Fotó: YIT Slovakia

 

Forrás: sme.sk/YIT Slovakia

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!