Körvonalazódik az ideiglenes pozsonyi autóbusz-állomás. A régi pályaudvart, ami nemcsak Szlovákiából, de a világ számos pontjából fogadta az utasokat, csakhamar a földdel teszik egyenlővé. Az új pályaudvar felépítéséig az utasok számára egy ideiglenes autóbusz-állomást fognak üzembe helyezni.

 

Az új pályaudvar október 1-jén nyitja meg a kapuit. Jelenleg az utolsó simításokat végzik, a peronoknak kialakított terület pedig kollaudációra vár. Az ideiglenes autóbusz-állomás épületét már kollaudálták, a helyiségeit pedig az Alzával fogja megosztani. Az az új autóbusz-pályaudvaron kisebb élelmiszerek, frissítőket áruló standok és egy trafik is az utasok rendelkezésére fog állni, emellett ingyenes, új WC-ket is igénybe vehetnek majd az utasok.

 

Fotó: Ivana Sladkovská/Aktuality.sk

 

Fotó: Ivana Sladkovská/Aktuality.sk

 

 hirdetes_400x285  

A jelenlegi autóbusz-pályaudvart az éjjeli órákban és hétvégén fogják az új helyiségekbe átköltöztetni. Azt szeretnénk eléri, hogy mindez az utasok, a nyilvánosság és a jelenlegi állomás alkalmazottainak napirendjét a legkevésbé borítsa fel – mondta a HB Reavis menedzsere, Jakub Gossányi.

 

Fotó: Ivana Sladkovská/Aktuality.sk

 

Fotó: Ivana Sladkovská/Aktuality.sk

 

A befektetők a régi autóbusz-pályaudvar helyén egy modern terminált szeretnének felépíteni, melynek egy bevásárlóközpont, egy adminisztratív épület és egy parkolóház is a része lesz. A projekthez később egy drótkötélpálya is csatlakozhat.

 

Az új pályaudvar építését a befektető feltételezései szerint 2020-ra fogják befejezni. A jelenlegi állomásnak már megkezdték a lebontását.

 

Fotó: Ivana Sladkovská/Aktuality.sk

 

Fotó: Ivana Sladkovská/Aktuality.sk

 

Az a beton, amit a peronok építése során felhasználtunk, újrahasznosítható. A tetőszerkezetet máshol is fel lehet használni. Elárulhatom, hogy a kisebb városok már érdeklődtek iránta az autóbusz-megállóik számára” – mondja Gossányi, majd hozzáteszi, hogy ennek a projektnek egyetlen darabja sem kerül a szemétbe.

 

Forrás: Aktuality.sk/Körkép.sk

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!