Tizenhat pozsonyi és Pozsony megyei sörfőzde, vendégsörfőzdék Szlovákia számos régióiból, valamint Morvaországból és a bajor Münchenből, érdekes zenei program, gasztronómiai specialitások bő kínálata, FarmFest, megyei disznóvágás – ezzel a színes programmal várják mindazokat, akik ezen a héten pénteken 15.00 órától kilátogatnak a pozsonyi Fadrusz János rakpartra (Fajnorovo nábrežie), ahol immáron harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Pozsonyi Októberfest.

 

„Azért a sör, mert a sör feltölti a város kínálatát. Azt mondják, hogy a sör még a bornál is előbb látott napvilágot. Annak ellenére, hogy a pozsonyi régiót borrégiónak tartják, mégis igaz, hogy a kelták előbb voltak jelen ezen a területen, mint a rómaiak, így sört már előbb készítettek ezen a vidéken, mint bort, sőt, a sörfőzés nem utolsó sorban a királyi város kiváltságának számított. Tehát a sörnek történelmi jelentősége van Pozsony számára“

 

– mondta a Bratislava Region Tourism Kerületi Idegenforgalmi Szervezet igazgatója, Lukáš Dobrocký, majd hozzátette, hogy a sör mellett gazdag kulturális programmal várják az érdeklődőket.

 

Fotó: BSK

 

 hirdetes_400x285  

“Pénteken a punk-rock zenekaroké a főszerep, míg szombaton az indie stílusú zenekarok lépnek színpadra. A sörhöz hozzátartozik a gasztronómia is, így igyekeztünk a régió minőségi ételeit is felvonultatni a streetfoodtól a disznótoros élteleken át. A FarmFest keretén belül a városi emberek megismerkedhetnek a vidéki élettel, azon belül pedig a tradicionális, regionális sós és édes ínyencségekkel. Bízom benne, hogy a harmadik Októberfestet már egy tradicionális pozsonyi rendezvényként könyvelhetjük el”.

 

A Pozsonyi Októberfest harmadik évfolyama 2017. október 6-án és 7-én kerül megrendezésre a pozsonyi a Fadrusz János rakparton (Fajnorovo nábrežie), valamint a Comenius Egyetem Bölcsészettudományi Kara előtti parkolóban (Gondova utca).

 

Fotó: BSK

 

„E

A szombati nap a Fehér Éjszaka elnevezésű rendezvénnyel együttműködve kerül megrendezésre. Ez a rendezvény évente több tízezer embert vonz a városba, az Októberfest pedig a Fehér Éjszaka szórakoztató rendezvénye lesz. Azok az emberek, akik a Fehér Éjszaka installációt jönnek megtekinteni, útközben megállhatnak az Októberfesten, hogy megkóstoljanak egy korsó minőségi sört“

 

– mondta a Pozsonyi Városszépítő Egyesületből Maroš Mačuha.

 

A Pozsonyi Októberfest zenei programja:

 

Péntek, 2017. október 6.

12:00–15:00 DJ RALF / punk, HC, indie
15:00  Hivatalos megnyitó
15:15–17:00 GRAMOPHON BROTHERS shellack duo / foxtrot / tango / swing / jazz
17:00–18:00 GULERVÁČ / fuck´n´roll
18:00–19:00 PARTYZÁNI / punk´n´roll
19:00–20:00 Mr. TEDDY and the SIDEKICKS / rockabilly
20:00–21:00 RAMONES Bratislava / punk´n´roll
21:00–22:00 KARPINA / pozsonyi punk-rock legenda

Szombat, 2017. október 7.

12:00 DJ DIABLO / indietronica djs
15:00 TALKSHOW DJ´s / indie
16:00 TALKSHOW / indie pop
18:00 FRESH OUT OF THE BUS / indie
19:00 FISHFACE / nu metal
20:00 KING SHAOLIN / indie pop

 

Körkép.sk/sajtóhír

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!