Az MKP által elért megyei választási eredmények járási bontásában a rimaszombati az egyik legkiemelkedőbb eredményt hozta. A párt négy képviselőjelöltjéből mind a négy megyei mandátumot szerzett. A rimaszombati járás ráadásul 34,08 százalékos választási részvételt produkált, ami a legmagasabb a magyarlakta járások közül.

 

A Körkép.sk a sikeres négyes fogat egyik motorjával, Cziprusz Zoltánnal beszélgetett.

 

Minek köszönhető ez az eredmény és a sikeres mozgósítás?

 

 hirdetes_300x300  

Igazából egy több éves szisztematikus építkező munkának, amiben négy szervezetet építettünk fel és hangoltuk össze a munkájukat. Meg kell említenünk itt az MKP, a Via Nova ICS, a Baráti Körök, valamint a Femaro szervezetét. Ennek a négy szervezetnek a csapatai álltak oda a 4 jelöltünk mögé és csinálták végig ezt a 4 hónapnyi kemény kampányt.

 

Úgy érzem, a munka meghozta a gyümölcsét. Természetesen nem feledkezhetünk meg az aktivisták, polgármesterek, grafikusok és az össz-gömöri magyar közösségről sem, akik nélkül ez nem sikerült volna. Külön felemelő érzés, hogy mindez 34,08 százalékos járási részvételnél sikerült, ahol rádásul az északi falvakban magasabb volt a részvétel mint délen.

 

Luntner személyében új, független megyefőnököt is választottak, Marian Kotleba tehát megbukott. Milyen ambíciókkal vágnak neki az öt éves ciklusnak?

 

A lehető legszorosabb együttműködésre szeretnénk törekedni a megyefőnökkel és csapatával a megye déli járásainak az érdekében.

 

 

Az MKP-nak összesen öt megyei képviselője lesz a megyében (az 5. Jámbor László a nagykürtösi járásból került be.) Mire lehet ez elég a 22 független, 15 smer, 4 SaS-OLaNO és 1-1-1 SNS, LSNS illetve Most-Híd alkotta megyei képviselőtestületben?

 

Bízunk benne, hogy ki fogjuk tudni használni a lehető legtöbbet ebből és a mi 5-ös csapatunk lehet a mérleg nyelve.

 

Voltak már egyeztetések a választások óta a többi párttal,függetlenekkel, esetleg magával Luntnerrel?

 

Igen a tárgyalások folyamatosan folynak, de ezzel kapcsolatos konkrétumokról még korai lenne beszélni. Igyekszünk az MKP klubját a lehető legjobban pozicionálni amenyire csak a súlyunk megengedi.

 

Milyen pozíciókat szeretne kiharcolni magának ideális esetben az MKP?

 

Egy olyan pozíciót, amiből a többség is meghallja a hangunkat és a déli, általunk is lakott járások ügyeiben megkerülhetetlenek leszünk.

 

Milyen tanulságokkal szolgált az idei választás és mit lehet levonni belőlük a jövőre nézve?

 

El lehet mondani, hogy azokban a járásokban, ahol a magyarság számarányának megfelelően állítottunk jelöltlistát és keményen is dolgoztak a jelöltek, ott meg lett az eredménye. Az MKP bebizonyította, hogy régionálisan erős párt és ha azokban a járásokban is megtaláljuk az esetleges hibákra az orvosságot, ahol gyengébb eredményt értünk el, újra országosan erős és a parlamentbe bejutó párt lehetünk.

 

Én hiszem, hogy ehhez minden adott és mindenki meg is fog érte mindent tenni.

 

Körkép.sk/KZS

Képek: Facebook

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!