Pozsony óvárosában Portum név alatt ismét egy többfunkciós létesítmény felépítését tervezik.

 

Az épületkomplexumot a Chalupkova övezetben mintegy 55 millió euróért a pozsonyi TK Estate társaság szeretné felépíteni. A befektetésnek köszönhetően az elkövetkezendő években a Chalupkova övezet teljesen új arculatot kapna – derül ki a jelenleg elbírálásra váró, nyilvánosságra került tervből.

 

A befektetők abban a térségben szeretnék felépíteni a komplexumot, amit északról a Malomliget út (Mlynské Nivy), délről a Landerer utca, keletről a Kassai utca (Košická), míg nyugati irányból a Karadzsics utca (Karadžičová) határolna.

 

 hirdetes_400x285  
Fotó: EIA / TK Estate

 

2019-ben kezdődhet az építkezés

 

Az építkezést az eddigi becslések alapján 2019-ben szeretnék megkezdeni és 2010-re már be is fejeznék. „Mivel a térség hosszú ideje kihasználatlan és üres, ezért az építkezés kivitelezése javasolt” – áll a tervezetben.

 

A kivitelező két toronyház felépítését tervezi: a Tower 115 egy 36 emeletes épület lenne egy szomszédos nyolcemeletes építménnyel, míg a másik toronyház, a Tower 97 egy 30 emeletes épület lenne egy szomszédos hétemeletes építménnyel egybekötve.

 

Fotó: EIA / TK Estate

 

Modern városközpont

 

A TK Estate a toronyházak mellett egy hatemeletes szállodát, egy föld alatti garázst és egy télikertet is szeretne felépíteni, melyek a tervek szerint összeköttetésben állnának a két toronyházzal.

 

A komplexumban mintegy 490 lakást és 600 parkolóhelyet létesítenének. Az épületegyüttesből az éttermek, kávézók, étkezdék, boltok és butikok sem fognak hiányozni. Mindemellett egy nappali klinika, egy relaxációs centrum, fitness és egy galéria megépítését is tervezik. A befektető célja, hogy a projekttel hozzájáruljon ahhoz, hogy az egykori iparnegyedben egy modern központot létesítsenek Pozsony belvárosában.

 

Fotó: EIA / TK Estate

 

Forrás: HNonline.sk/Körkép.sk

Nyitókép: EIA/TK Estate

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!