Átadta a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program keretében felújított óvodát csütörtökön a felvidéki Ipolynyéken a falu polgármestere Hrubík Béla, Menyhárt József, az MKP elnöke és Grezsa István a Miniszterelnökség  kormánybiztosa.

 

Grezsa István az átadást megelőzően arról beszélt, hogy az ipolynyéki óvoda az első abból az 58 óvodából, amelynek a felújítására az érintett felvidéki önkormányzatokkal már szerződést kötött a kormány. Hozzátette, hogy a program igazolta, nemcsak az egyházakkal, hanem az önkormányzatokkal együttműködve is lehet ilyen felújítási programokat megvalósítani.

 

 

 hirdetes_810x300  

„Kilencvenhét esztendővel Trianon és huszonhét évvel a rendszerváltás után eljutottunk odáig, hogy nemcsak a jogfosztások ellen harcolunk már, hanem azért is, hogy összefogva a Kárpát-medence meghatározó népévé váljon a magyar” – fűzte hozzá a kormánybiztos.

 

Menyhárt József, a sikeres óvodafejlesztési program első ütemének bejelentésekor úgy fogalmazott,

 

„A Magyar Közösség Pártja ugyan nem kormánypárt és nem parlamenti párt, de ez minket nem akadályoz meg abban, hogy a magyar kormány stratégiai partnereként ne hozzuk azokat az eredményeket, amelyeket tőlünk várnak. Ennek az alapja az óvodai képzés, és erre alapozva az alapiskolai, majd a középiskolai képzés. Az anyanyelvi oktatás a magyar óvodákban kezdődik Az óvodáknak a megerősítése alap dolog. És örülünk annak, hogy Magyarország kormánya ezt támogatja.”

 

A 2016 novemberében elfogadott kormányprogram 17,1 milliárd forintos forrással Trianon óta a legnagyobb ilyen típusú befektetés a határon túli óvoda ügyekben.

 

 

MTI/Körkép.sk

Képek: Bodó Károly

További ajánlott írások:

 

Hrubík Béla: Óvodaszárny átadás Ipolynyéken

 

5,5 millió eurós felvidéki magyar óvodaprogramot indít az MKP és a magyar kormány – íme, a részletek

 

Indul a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program második üteme

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!