Idén immáron 19. alkalommal rendezik meg a Hegyi és Kalandfilmek Nemzetközi Fesztiválját (Hory a mesto), melynek egyik legnagyobb újdonsága a helyszínváltozás lesz. A fesztivál 18 év után idén a BORY MALL-ban kerül megrendezésre. A szervezők pozitívan viszonyulnak a helyszínváltoztatáshoz, s úgy vélik az egész eseménynek egy olyan új energiát ad, amit a látogatók is értékelni fognak. Az érdeklődőknek más változás miatt nem kell aggódniuk, hiszen a jól bevált programok változatlanok maradnak, a nézők pedig idén is több mint 50 filmnek örvendhetnek. A fesztivál idén március 21-e és 25-e között kerül megrendezésre.

 

Bízunk benne, hogy a fesztivál az elmúlt 18 évben olyan nézőbázisra tett szert, akik az új helyen is megtalálnak minket. A nézőknek és a látogatóknak már volt alkalmuk több helyen megtekinteni a fesztviált, ezért reménykedünk benne, hogy ez a változás nem fogja őket meglepni, és most is ellátogatnak a fesztiválra“ – mondta a fesztivál projektmenedzsere, Natália Bokníková. A fesztivál 2000-ben indult útjára a ligetfalui Tükörligetben (Zrkadlový háj), majd 2002-ben a ma már nem létező PKO-ba költöztek, végül 2004-tő tizennégy éven át az Auparkban került megrendezésre az extrém sportokhoz kapcsolódó filmek fesztiválja.

 

A fantasztikus hazai és külföldi filmek idén sem hiányozhatnak, a szervezők pedig garantáltan idén is magasra teszik a mércét. „Ahogy minden évben úgy idén sem fognak hiányozni a fesztiválról a világhírű vendégek. A programszekciók továbbra is változatlanok maradnak, ám némi újdonsággal is jelentkezünk. A speciláis szekciókat idén a snowkitingnek (hószörf), a tengeri kajaknak, a futásnak és a ferratának szenteljük, de készül a hagyományos környezetvédelmi szekció is“ – mondta az idei újdonságokról a fesztivál programigazgatója, Alan Formánek. A fesztiválon emellett több mint 50 külföldi és szlovák filmet mutatnak majd be.

 

 hirdetes_810x300  
Ushguli village, Svanetia, Georgia. Kép: Hory a mesto

 

A fesztivál szervezői a helyszínre való tekintettel a Bory Mall szórakozó- és bevásárlóközpont jelmondatát is átvették: „Közelebb, mint gondolnátok!“. A Bory Mall a városközponttól 15 percnyire található, de a városi tömegközelekedéssel is könnyen megközelíthető. A szórakozó- és bevásárlóközpont autóval is könnyen elérhető, sőt, a parkolás ingyenes és korlátlan. Mindemellett a CINEMAX BORY egy többtermes mozi, ami a legújabb hang- és képtechnikával rendelkezik. A Bory Mall a mozitermeken kívül is gazdag programot kínál az egész nap folyamán. A program szervezői mászóversenyeket, képkiállításokat, kulturális és művészeti előadásokat, valamint további versenyeket terveznek. „Meg vagyunk győződve arról, hogy ez az új helyváltoztatás pozitív változással jár, ami lehetővé teszi a fesztiválnak azt, hogy a jövőben tovább tudjon növekedni“ – vélekedett Ivana Sidorová.

 

Körkép.sk/sajtóhír

 

 

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!