Nagyszombat Megye Önkormányzata 30 000 eurót fordított kompresszorvásárlásra a központi válságalapból. A kompresszorok a kerület egyes régióiban kerülnek szétosztásra.

 

A tűzoltók hat nagynyomású kompresszort kaptak Nagyszombat megyében, melyek a lélegeztető gépekhez levegőt szolgáltató berendezések megtöltésére szolgálnak. (Ezeknek az eszközöknek a lánglovagok akkor veszik hasznát, amikor munkájuk során lélegeztető gépekkel dolgoznak).

 

A 30 000 euró értékű kompresszorokat Nagyszombat Megye Önkormányzata nevében Jozef Viskupič megyeelnök adta át a járási tűzoltó-parancsnokság igazgatójának Nagyszombatban. Vojtech Valkovič, a kerületi tűzoltó-parancsnokság igazgatójának elmondása szerint az ajándékozott kompresszorok úgy a hivatásos tűzoltók, mind az önkéntes tűzoltótestületek számára hasznosak lesznek a nyomástartó berendezések megtöltése során.

 

 hirdetes_300x300  
Az átadás során az igazgató megmutatta a megyeelnöknek a berendezések kompresszorokkal való megtöltésének módját (forrás: Trnavsky hlas).

 

A megyeelnök nagyra becsüli a tűzoltók munkáját, így biztosította őket a jövőbeni segítségéről. „Nagy becsben tartom a lánglovagokat, hiszen mindig őket hívjak, ha valami „ég”” – fogalmazott. Hozzátette, örömére szolgálna, ha a megye hozzájárulásával a közeljövőben olyan munkafeltételeket tudnának kialakítani, amelyekkel zavartalanul eleget tehetnénekk hivatásuknak, s ehhez a készletükből se hiányozna semmi. A tűzoltók kerületi igazgatójának kíséretében Viskupič megtekintette a lánglovagok munkafeltételeit a Nagyszombati kerület székhelyén.

 

A megyei önkormányzat számos település hozzájárulásával hozta létre a központi válságalapot 2009-ben. Ebből az alapból lehet meríteni a természeti csapások okozta károk fedezésére, valamint azokra a munkafelszerelésekre, amelyeket az efféle katasztrófáknál tett segédkezések során használnak.

 

Forrás: trnavskyhlas.sk/trnava-vuc.sk

Nyitókép: Trnavský hlas

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!