Az MKP Nagyszombat megyei képviselői és Berényi József megyei alelnök alkotta Petíciós Bizottság ma leadta a Közlekedésügyi Minisztériumban azt a mintegy 2 ezer aláírást, melyben kérik a nemzetközi gyorsvonatok megállását Galántán.

 

„1961 aláírást adtunk le a minisztériumba. Ebből 1329 állampolgár írta alá írásos formába a petíciós ívet, 632 pedig elektronikusan. Szeretnénk visszatérni a régi gyakorlathoz, amely mingegy 10 éves szűnt meg. Ennek lényege, hogy a Prága és Budapest felé tartó nemzetközi gyorsvonatok álljanak meg Galántán is“

 

– tájékoztatott Bíró László (MKP).

 

A petíciós bizottság tagjai elmondták, hogy a polgároktól indult kezdeményezést az MKP tavaly októberben karolta fel.

 hirdetes_810x300  

 

„Régi óhaja ez Galántának és a régiónak, hogy a városban is megálljanak a gyorsvonatok“

 

– tette hozzá Bíró.

 

 

Nagyszombat megye is kéri a menetrend módosítását

 

A Körkép.sk kérdésére Berényi József (MKP), Nagyszombat megye első alelnöke elmondta, hogy az érvényes jogszabályoknak köszönhetően a megye április-május környékén kapja meg a szlovákiai vasúthálózatnak a menetrendjét véleményeztetésre.

 

„A szándékunk az, hogy Nagyszombat megye hivatalosan is javasolja beiktatni a menetrendbe a galántai megállót. Ez jelen pillanatban még nem volt része a megyei vezetési ülésnek, de a közeljövőben megtesszük, hogy májusban hivatalosan is kérvényezzük a galántai megálló a beiktatását úgy Budapest, mint Prága felé gyorsvonatok esetében”

 

– vázolta a jövőbeli lépéseket a megyei alelnök.

 

Sok embernek segíthet

 

A kezdeményezés nemcsak a helyi polgároknak segítene, hanem a diákoknak, munkavállalóknak, vagy a turistáknak is, akik így könnyebben felfedezhetnék Galántát és vonzáskörzetét.

 

A mai világban a kényelmi szempontok is szerepet játszanak, és úgy érzem, hogy idegenforgalmi szempontból is fontos a kezdeményezés – mutatott rá Pék László (MKP.)

 

 

Zupko Tamás elmondta, hogy a bizottság tagjai nem azt szeretnénk, hogy az összes gyorsvonat megálljon.

 

„Mi csak arra törekednénk, hogy a kiválasztott 6, tehát Budapest és Prága irányába is 3-3 gyorsvonat álljon meg Galántán” – tette hozzá.

 

Agócs Gergely, az MKP megyei képviselője úgy fogalmazott, hogy amennyiben petíciójuk nem lesz sikeres, tovább folytatják az aláírásgyűjtést a cél érdekében, akár hosszabb távon is.

 

Hat gyorsvonat megállását szeretnék Galántán

 

Az MKP mátyusföldi megyei képviselői a helyi polgárok igényeit felvállalva tavaly októberben kezdtek aláírásgyűjtésbe annak érdekében, hogy a Petrov, a Csárdás, a J.Hašek, a J.Jesenius és a Metropol gyorsvonatok megálljanak Kodály Zoltán városában, Galántán. Ma leadott petíciójukat közel 2 ezren írta alá. A Petíciós Bizottság tagjai bíznak abban, hogy az Érsek Árpád (Most-Híd) vezette közlekedésügyi tárca illetékeseivel sikerül megnyugtató megoldást találni.

 

Körkép.sk/KZS

Képek: Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!