Megnézné Kálmán Imre leggyakrabban játszott operettjét? Kérdései vannak a mezőgazdasági földek bérléséről szóló törvény legújabb módosításával kapcsolatban? Koncertezni támadt kedve? Vagy inkább disznótoros ételeket kóstolna? Szívesen adná át magát a farsangi forgatagnak? Mutatjuk, mi minden vár Önre a Felvidék legmagyarabb járásában.

 

A Csavar Színház a Somorjai Városi Művelődési Központ színpadán 2018. január 30-a 9.00 órától bemutatja az Asszooony c. népmesét, melyet 11.00 órától az Itt és most ugrik a majom a vízbe című előadás követ. Ez utóbbi a felső tagozatos diákoknak és a gimnazistáknak, míg az előző az óvodásoknak, ill. az alsó tagozatos diákoknak ajánlott.

 

 

 hirdetes_300x300  

A mezőgazdasági földterületek bérletéről szóló 504/2003. számú törvény legújabb módosítása 2018 tavaszától lép érvénybe. A módosítás gyakorlati alkalmazásával kapcsolatban felmerült kérdésekre gyakorlati értelmező találkozót tart Csicsai Gábor (Most-Híd) államtitkár 2018. január 31-én, szerdán 17.00 órától a pozsonyeperjesi kultúrházban, valamin február 1-jén 17.00 órától a jányoki faluházban.

 

2018 februárjának első napján kétfelvonásos operettel várják a kultúrakedvelőket a dunaszerdahelyi Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ Színháztermében. A cirkuszhercegnőt a Pesti Művész Színház mutatja be 18.00 órától. Közreműködik a Kálmán Imre Szimfonietta Zenekar. A belépődíj 14 és 15 EUR.

 

 

 

GYÖKERES KINGA somorjai idegenvezető csodálatos fotókkal illusztrált előadást tart a somorjai könyvtárban február 1-én. Kambodzsa, Vietnam és Thaiföld meseszép tájaira kalauzolja az érdeklődőket.  Kingával utazgatásai során mindig történik valami… Ezekről a kalandokról blogot is ír.

 

 

A Nagymegyeri Big Man Pubban 2018. február 2-án, pénteken 21.00 órától az Átjáróház Zenekar ad koncertet. A belépés ingyenes.

 

Kezdje a hétvégét Szent Balázs-napi vigadalommal, amelyet a csallóközkürti plébánia udvarán tartanak. Február 3-án, szombaton 7.00 órakor megnyitó disznóvágás, majd 13.00 órától kiértékelés lesz. Vásárolhatóak lesznek disznótoros ételek, friss húsok és egyéb finomságok.

 

 

Disznótoros specialitások kóstolójával vár mindenkit Nagypaka Község Önkormányzata a helyi szervetekkel karöltve 2018. február 3-án, szombaton 8.00 órától a Jednota üzletnél.

 

Sárosfa Község Önkormányzata „MOZGÓ MOZI FILMVETÍTÉSRE“ hívja a települések apraját és nagyját 2018. február 3–án, szombaton a sárosfai kultúrházba. A következő filmkínálattal vár mindenkit:

 

10:00 óra LÚDAS MATYI (ingyenes belépés),

13:00 óra EGRI CSILLAGOK (ingyenes)

17:00 óra KINCSEM (belépődíj: 1,50 €).

 

Segítsen életet menteni a Vöröskereszt Csilizradványi Szervezetével 2018. február 4-e 8.00 és 11.00 óra között. A februári véradásra a helyi kultúrházban kerül sor.

 

 

Február 4-e Családi Vasárnappá szentelődött a dunaszerdahelyi Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ programkínálatában. A Farsangi játszóház 15.00 órakor kezdődik változatos kézműves foglalkozásokkal, amit a dunaszerdahelyi óvodások szórakoztató műsora színesít majd. A jelmezben érkezőket meglepetés várja.

 

 

Összeállította: Laky Erzsébet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!