Nem zajlanak mostanában cirkuszba torkolló botrányok nélkül az érsekkétyi testületi ülések (meg más ügyek se), de aki a tegnapi ülésen részt vett, még az éjszakai órákban is alig tudott megnyugodni, annyira fel volt dúlva.

 

Mi történt a tegnapi képviselőtestületi ülésen?

 

„Február 2-án beadtuk a kérvényt rendkívüli ülés összehívására, de döbbenten láttuk, nem azok a programpontok voltak benne, amiket kértünk. Mikor aztán javasoltuk, tegyük bele a programba azokat a pontokat is, amiket szeretnénk, a polgármester ezt nem szavaztatta meg, hanem azzal érvelt, hogy rendkívüli ülést akkor hívj össze, amikor akarja és olyan programpontokkal, amiket ő fontosnak tart. Mivel nem szavaztatta le a programpontok módosítására tett javaslatot, elvesztette a jogát az ülés vezetésére, ekkor kértük az alpolgármestert vezesse ő az ülést, de ő se mutatott hajlandóságot, ezért aztán egy megbízott képviselő vezette tovább az ülést. ” tájékoztatta a Körképet Mikus Irén, a képviselőtestület tagja.

 

 hirdetes_300x300  
Kép: Vladimír Špánik (ZOMOS) fb-oldala

 

Ülésezik a kétyi képviselőtestület. Kép: Bohák Bálint.

 

Batár Zoltán képviselő elmondta, hogy nem volt benne az ülés pontjaiban az iskola és a sportház bérleti szerződésének újratárgyalása, mint ahogy a polgármester leváltására indult petíció megtárgyalása sem.  „Itt kellett volna felállítanunk a petíciós ellenőrző bizottságot, de akármilyen hihetetlen, még a község költségvetése sincs megszavazva. Szerencsére részt vett az ülésen a ZOMOS önkormányzati érdekvédelmi szervezet elnöke, Vladimír Špánik, aki elképedve nézte és hallgatta a történéseket, majd kifejtette, a törvény felette van a kétyi ülésrendnek, nem lehet azt megtenni, hogy ami a polgármesternek nem tetszik, arról nem szavaztat” – tette hozzá a Körképnek.

 

Bohák Balázs is részt vett az ülésen a falu sok lakosával együtt. Ő elmondta, a polgármester nem vette figyelembe a programpontok módosításra tett javaslatot. Szavaztatott az eredeti programpontokról, amit 1 képviselő megszavazott, 5 pedig nem szavazott, ezért az ülést berekesztette.

 

„Megkérek mindenkit, hagyja el a kultúrházat, az ülés befejeződött. Hagyják el a termet, a polgármester az, aki dönthet arról, ki mikor tartózkodhat a községi épületekben” – mondta a jelenlévőknek Molnár – , de mi nem mozdultunk, és ekkor ragadott mikrofont az ülésen jelenlévő Vladimír Špánik, a ZOMOS képviseletében.

 

„Én a szlovákiai városok és falvak képviseletében a Szlovákiában élő polgárokat képviselem, és hangsúlyozom, a polgármester nem csinálhat azt, amit akar, hogy csak arról szavaztat, ami neki az érdeke. Most, hogy a polgármester nem szavaztatta le a képviselők programpontok változtatására irányuló javaslatát, abban a pillanatban elveszítette jogát az ülés vezetésére. Ez nem az ő privát vállalkozása, a testületet Önök választották, Önöknek tartozna felelősséggel”

 

– mondta Špánik.

 

Kép: Vladimír Špánik (ZOMOS) fb-oldala

 

Molnár Péter polgármester ezek után leült a lakosok közé és onnan hallgatta az ülés további folyását, bár még ekkor is a kultúrház elhagyására szólította fel az ott ülőket. A képviselők a továbbiakban elfogadtak több nagyon fontos határozatot, és az ülés rendben lefolyt.

 

Mikus Irén elmondta, eddig olyan határozat volt érvényben, hogy a polgármester maga dönthetett arról, melyik szervezetet támogatja és melyiket nem, ez most visszakerült a képviselők hatáskörébe. ’’Választottunk bizottságot, amely majd hitelesíti a petíciókon lévő neveket, de ekkorra már a polgármester kihívta ránk a rendőrséget, ki akart tenni minket a kultúrházból, viszont a rendőrük nem tettek semmiféle intézkedést. Kértük ott a rendőrük előtt a petíció átadását is, mivel az a képviselőknek van címezve, de erre Molnár Péter nem volt hajlandó’’ – tette hozzá érdeklődésünkre.

 

Kép: Vladimír Špánik (ZOMOS) fb-oldala

 

Folytatás következik. Mivel a polgármester tegnap nem adta át a petíciós íveket a képviselőknek, amelyben a lakosok a polgármester leváltását kezdeményezik, ma is elmennek a községházára.

 

Bokor Klára

Nyitókép: Vladimír Špánik (ZOMOS) fb-oldala

 

 

[stw]

További ajánlott írások:

 

Tovább fokozódik az önkényuralom Kétyen

 

Állandó készenlétben a kétyiek, hogy gátat szabjanak a polgármesteri önkénynek

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!