Múlt héten már beszámoltunk róla, hogy az önkormányzati választások évében erősödik a magyar jelenlét Kassa Óváros városrészének Önkormányzatában. A Rastislav Trnka nemrég kinevezett megyeelnök távozása miatt megüresedett képviselői helyére az MKP helyi politikusa kerül.

 

Ondová Reiter Flóra fiatal politikusnak sorsolás útján kedvezett a szerencse. A legutóbbi önkormányzati választásokon ugyanis 358-358 szavazattal holtversenyben végzett a Smer jelöltjével a vonal alatt. A sorsolás kettejük közül Ondová Reiter Flóranak kedvezett, így március 14-én ő teheti le az esküt a 2,31 százalék magyarsággal rendelkező városban. A következő önkormányzati választásokra idén novemberben kerül sor.

 

A Körkép Ondová Reiter Flórát kérdezte:

 

 hirdetes_400x285  

 

Milyen érzés volt, amikor a sorsolás során önre mosolygott a szerencse?

 

Vegyes érzések töltöttek el a sorsoláskor. Minden kampányban elmondják a jelöltek, hogy mennyire fontos minden darab szavazat. Ezt tudjuk, de most át is élhettem. A saját bőrömön tapasztalhattam meg, ha egy szavazattal többet kapok, sorsolni sem kell, biztos bejutó vagyok. Ha viszont egy szavazattal kevesebbet kapok, az ellenfél kapja a második lehetőséget is…

 

Nagyon-nagyon bíztam benne, hogy mivel elődöm is a jobb oldali pártok támogatását élvezte, „rám kell, hogy mosolyogjon a szerencse,” hogy a politikai erő-arányok változatlanok maradjanak úgy a bizottságokban, mint a közgyűlésben, mivel a sorsoláskor az ellenfelem a Smer jelöltje volt.

 

Ondová Reiter Flóra (rózsával a kezében), a képen három gyermekébel. Kép: Facebook

 

Mivel szeretne foglalkozni az elkövetkező időszakban az MKP képviselőjeként?

 

A szerencséhez az is hozzátartozik, hogy nem leszek „a nagy vízben” teljesen egyedül, bízom benne, hogy már várnak az MKP-s sokkal, de sokkal inkább tapasztalt társaim, s majd tőlük – a rövid idő ellenére is – majd lesz alkalmam tanulni, mivel önkormányzati szinten eddig még sosem politizáltam.

 

Viszont engedjen meg egy személyes tapasztalatot: annakidején, még a fiammal, alapító tagja voltam a kassai belvárosi „Százlábú baba-mama klub”-jának. Majd 10 évvel később ikreink születtek, így tavaly felkerekedtem, hogy „visszatérünk” tornázni a Városháza épületébe, amit azóta modernizáltak, viszont a mozgássérült/babakocsi emelő rámpája például ikresekkel nem számolt, így nem tudtam bejutni. Tenni mindig és mindenhol van és lesz mit.

 

Reiter Flóra és fia Kassán rolleren. Kép: Facebook

 

Körkép.sk/KZS

 

Nyitókép: archív

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!