Párkányban és Nánán érdekes filmvetítésekre moziba invitálják a szervezők a filmrajongókat, Érsekújvárban kiállításokra és Wass Albert emlékestre várnak minden érdeklődőt, Szímőn a kitelepítés 70. évfordulójára emlékeznek.

 

Részletek:

 

A LIMES-ANAVUM Regionális Honismereti Társulás és a Párkányi Danubius mozi jóvoltából, 2018.március 2-án 17:00 órai kezdettel Párkányban bemutatásra kerül  ” A NYUGATI  FOGSÁGBAN” c. dokumentumfilm. A vetítés után lehetőség lesz, kérdéseket feltenni a film szerzőinek a nem mindennapi témával kapcsolatban. A dokumentumfilm 60 percben a II. világháború után amerikai, brit és francia hadifogságba került leventék és honvédek történetét dolgozza fel. A filmben a visszaemlékezők mellett, neves történészek is megszólalnak, így általuk még hitelesebb képet kapunk a második világháború utáni történésekről.

 

 hirdetes_400x285  

 

Nánán családi mozinap lesz február 21-én két filmelőadással:

 

 

Szímőn Hazahív a harangszó névén a község önkormányzata és a Csemadok helyi szervezete emlékezik meg a kitelepítés 70. évfordulójáról. Az emlékest programja:

 

 

A járási székhelyen 2018. február 23., 18:00 órakor a főtéri Kultúrház bábtermében a Nobilitas Carpathiae civil szervezet: „Adjátok vissza hegyeimet” címmel Wass Albert emlékestet tart a költő születésének 110. és halálának 20. évfordulója alkalmából, amellyel csatlakoznak a Kárpát-medencei 24 órás versfelolvasáshoz.

 

Érsekújvárott a napokban két helyszínen két kiállítás tekinthető meg: 2018 március 18-ig tart a Zmeták Ernő Művészeti Galériában az Olasz grafika kiállítás Zmeták Ernő és Danica gyűjteményéből.

 

A Thain János Múzeumban pedig 2018. március 17-ig tekinthető meg  A nád varázsa – kiállítás.

Összeállította: Száraz Dénes

Nyitókép: Körkép.sk/KPA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!