Szombat. A DAC a Zsolna csapatát fogadja a MOL Arénában, a sárga-kékek az európai kupaszereplésért küzdenek (a Körkép.sk beszámolóját lásd itt).

 

Szombat. 50 kilométerrel arrébb, a komáromi stadionban a lila-fehérek második ligás bennmaradásukért lépnek pályára. A tabella 15. helyezettje a 7. helyen álló FK Noves Igló csapatát fogadta.

 

Frissítve 2018. 04. 17-én – Körkép-aftermovie

 

 hirdetes_810x300  

A klubnál a nagy nyomás ellenére pozitív hangulat uralkodik. Mint mondják, az esély adott, és bár a bírók a helyiek szerint általában nem fújnak kedvezően a komáromiak számára, ők bíznak a sikerben.

 

Körkép.sk/KL

 

A mérkőzés előtt Tarcsi Imre, a klub sajtóreferense mosolyogva jegyzi meg, hogy mennyire nagy dolog volt 40 év után újra feljutni a második ligába. Elmeséli, hogy akkoriban az első mérkőzésen Tőketerebest fogadták a lilák, és 9 gólos zakóval küldték haza az erős, élvonalbeli csapatot. Jó lenne most is egy hasonlóan szép győzelem!

 

Nem igazán kedvezett a szerencse a KFC-nek az utóbbi időszakban. Ennek ellenére szombaton egy gólokban gazdag találkozót láthatott a mintegy 500 szurkoló az egyébként ingyenes mérkőzésen.

 

Érdekes volt látni, ahogy egyre-másra érkeznek a fiatalabb korosztály mellett a nyugdíjaskorú hölgyek és urak. Néhányan lilában, zászlókkal, sálakkal felszerelkezve. Bár nincs teltház, és nem az ultrák hangjától hangos a lelátó, a klub iránti elkötelezettség azért akkor is érezhető a szurkolókon.

 

A mérkőzés kezdete előtt egy perces néma csenddel emlékeztek a KFC napokban elhunyt fiatal játékosára, fotó: Körkép.sk/KL

 

A KFC elejétől kezdve uralta a pályát, a vendégek nem nagyon jutottak labdához. Ha pedig mégis, a hazaiak szerelték a támadásokat, ráadásul sérülés miatt az iglóiak már a 8. percben kénytelenek voltak cserélni.

 

A jég végül Samir Nurković, a lilák kapitányának 27. percben történt találatával tört meg. Szinte rögtön Mészáros András követte őt a gólszerzésben, aki a 29. percben volt sikeres. Két perccel később ismét Nurković volt eredményes, így már 3:0-ra vezettek a hazaiak.

 

Körkép.sk/KL

 

A második félidő is hasonlóan tartalmasra sikeredett. A 57. percben a frissen beállt Nagy Péter nem tudta értékesíteni a tizenegyest, Goran Matić azonban egy percen belül behozta a „lemaradást”. A 60. percben ismét Nurković talált be, majd három perccel később Nagy Péter is feliratkozott a gólszerzők közé.

 

Számolják még? 6:0-nál tartottunk, pedig még volt hátra fél óra a mérkőzésből.

 

Körkép.sk/KL

 

A 69. percben a DAC-tól kölcsönbe érkező Dominik Špiriak gyűjtött be egy sárgalapot. A hazaiak játéka érezhetően megváltozott. Ekkora előnnyel a zsebükben inkább átváltottak biztonsági játékra. A vendégek ugyan próbálkoztak  helyzetekkel, de így sem adtak túl sok munkát Andrej Maťašovský kapusnak. A 76. percben az i-re a pontot ki más, mint Nurković rakta fel, beállítva ezzel a mérkőzés végeredményét.

 

Körkép.sk/KL

 

Olejník edző 10 perccel a vége előtt megadta a közönségnek a lehetőséget arra, hogy megtapsolhassák közönségkedvencüket, Mészáros Andrást, akinek helyére Kelemen Gergő érkezett.

 

Ezzel a győzelemmel Komáromnak sikerült némileg feljebb lépni a tabellán, ami most, hogy a következő négy alkalommal idegenben játszanak, különösen fontos.

 

Körkép.sk/KL

 

Legközelebb április 21-én, szombaton lépnek pályára az MFK Lokomotíva Zólyom ellen, majd három nappal később utaznak Poprádra.

 

Az egyik legfontosabb előttük álló mérkőzésnek az április 28-i, FK Inter Pozsony ellenit tartják, amelyre autóbuszt is indítanak a szurkolók számára.

 

A kimaradt büntető, fotó: Körkép.sk/KL

 

Olejník edző védencei hazai környezetben legközelebb május 5-én lépnek pályára, amikor a SLAVOJ Tőketerebes csapatát fogadják

 

Ha érdekli olvasóinkat, hogy milyen a hangulat a komáromi stadionban, kövessék a Körkép.sk-t, nehogy lemaradjanak a mérkőzésről készült aftervideónkról!

 

 

Komjáthy Petőcz Andrea

Nyitókép: Körkép.sk/KL

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!