Az elkövetkező hét utolsó két napja kifejezetten érdekes programokat kínál az érdeklődőknek a járás területén. Rimaszombatban Omega-koncert, majd vasárnap egy Dosztojevszkij-dráma. Játszóteret adnak át a gyerekeknek, Cakó községben pedig Romafesztivál lesz.

Jó szórakozást és kellemes pihenést kívánunk minden kedves olvasónknak!

 

  1. Június 23-án (szombaton)  10:00 órakor Rimaszombatban, a Városkertben kerül sor

                                            az új Játszótér átadására,

amelyet a város a Lidl jóvoltából, valamint a város és a régió lakóinak szavazatai alapján nyert el a Žihadielko versenyben.

A játszótér szimbolikus kulcsát Šimko József polgármester és a Lidl képviseletében Natália Marhavá adják át.

 hirdetes_300x300  

 

 

  1. Június 23-án (szombaton)  12:00 órától Cakó községben Romafesztivál.

 

Cakó község Önkormányzata június 23-án, szombaton 12:00 órai kezdettel tizedik alkalommal rendezi meg romafesztiválját a helyi alapiskola parkjában.

A fesztiválon a helyi alapiskolások, valamint az iványi és nemesradnóti óvodások mellett a nap során fellép Horváth Roland és népi zenekara, a Hollósi Band és Váradi Olasz. A fesztivál utcabállal zárul a Dönci Band közreműködésével.  

 

 

  1. Június 23-án (szombaton)  18:00 órától Serkében érdekes szimpóziumot tartanak Romok címmel.

 

Tavaly Rimaszombatban, az Iskola utcai Kollégium épületében, idén Serkében, Gömöry Olivér és Maróthy Margit romos kastélyfalai között tartják a Romok IV. szimpóziumot június 23-án, szombaton 18:00 órától.

Gömöry Olivér író és felesége, a budapesti Nemzeti Színház egykori üdvöskéje Budapestről költöztek Serkére, miközben folyamatosan utaztak Európa- és Ázsia-szerte. Serkében találkozhatnak Vincent Moon francia filmes, Michal Machciník és Peter Vrabeľ szobrászművészek, Lucie Vítková szlovák harmonikás, zeneszerző és a japáni Haruhiko Okabe szaxofonos.   

 

Bővebb infó: www.projektruiny.sk

 

 

  1. Június 23-án (szombaton)  20:00 órától Rimaszombatban a Szabadtéri színpadon

                                                OMEGA- koncert.

Az idei év kulturális szenzációjának a legendás Omega újabb batyi koncertje ígérkezik, amelyre a Szabadtéri színpadon kerül sor június 23-án, szombaton 20:00 órától, s amelyre jegyek már kaphatók a Tompa Mihály Könyvesboltban.  Az Omega elő zenekara az Elán Forever banda lesz. 

 

 

  1. Június 24-én (vasárnap)   18:00 órától Rimaszombatban a Városi Művelődési Házban a Jókai színház előadásában a

                       Dosztojevszkij: Félkegyelmű  című dráma.

 

Igazi színházi csemegére számíthatnak mindazok, akik 2018. június 24-én megnézik Dosztojevszkij Félkegyelmű című lélektani regényének színházi adaptációját Rimaszombatban a Jókai Színház előadásában.

 

Egy romlott, élvhajhász és pénzsóvár világban, ha valaki tisztességes és emberi módon él, megbélyegzik. Félkegyelmű – mondják Miskin hercegre is, Dosztojevszkij világhírű művének főhősére. A komáromi színház izgalmas, rendhagyó térbe helyezett előadása a regénynek azt a vonalát ragadja meg, amely ma éppúgy aktuális, mint száz évvel ezelőtt. Megmutatja, hogyan őrülnek meg az emberek, hogyan fordul ki magából egy közösség a „Pénz Bálvány” árnyékában. Kikacagják a herceg jóságát és naivitását, ám az a krisztusi magatartás, amivel Miskin a pusztulásra ítélt közegben létezik, mégis különös erővel bír.

 

A darabot Martin Huba állította színre. A szlovák színházi élet ismert és elismert szakembere több mint tizenöt éve visszajár Komáromba rendezni. Élő kapoccsá vált a szlovák és magyar színházkultúra között. Huba Dosztojevszkij nagy ismerője és tisztelője. Rendezésében pár éve a Karamazov testvéreket is láthattuk Rimaszombatban, szintén a komáromiak előadásában.  

 

A Félkegyelmű szereposztása parádés. A Jókai Színház kiválóságait vonultatja fel. Láthatjuk benne Szabó Viktort, Holocsy Katalint, Tóth Tibor Jászai Mari-díjas színművészt, Mokos Attilát,  Bandor Éva Jászai Mari-díjas színművészt, Bárdos Juditot, Jókai Ágnest, Ropog Józsefet, Holocsy Krisztinát, Olasz Istvánt, Culka Ottót, Béhr Mártont, Balaskó Editet, Bernáth Tamást, Németh Istvánt.

 

Jegyek a kamara előadásra korlátozott mennyiségben elővételben a Tompa Mihály Könyvesboltban kaphatók. Jegyár 8 €.

Az előadás szervezője az Oxymoron polgári társulás. A rimaszombati bemutatót a Kisebbségi Kulturális Alap támogatja.

 

 

Összeállította:  Mede Géza

Nyitókép: körkép.sk/kpa

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!