Újabb szakasszal bővült a Dunaszerdahelyi járás kerékpárút-hálózata.

 

Az ünnepélyes átadásra az alistáli vasúti állomás közelében került sor július 4-én, szerdán. Lőrincz Roland helyi önkormányzati képviselő köszöntőbeszédében hangsúlyozta, Alistálból a helyi vasútállomásra igyekvő emberek Nagyszombat Megye Önkormányzatának köszönhetően immár biztonságosan biciklizhetnek az újonnan megépült kerékpárúton.

 

Lőrincz Roland köszönti a megjelenteket

 

Horváth Tamás polgármester ünnepi beszédében ajándéknak minősítette e jeles pillanatot: „Ajándék ez a nap, hiszen minden fejlesztés, építkezés, átadó ünnepség történelmi esemény számunkra. A csallóközi ember hagyományaihoz híven szeretnénk megőrizni mindazt, amink van, minden darabot a múltból, őseink kéznyomából, munkájából, egyben lépést tartani a fejlődéssel, építeni a jelennek éd a, jövőnek.”

 hirdetes_810x300  

 

Voltak, akik kerékpárral érkeztek az ünnepségre

 

A község vezetője beszédében kiemelte Berényi József (MKP) megyei alelnök alistáli gyökereit, és köszönetét fejezte ki Nagyszombat Megye Önkormányzatának a kerékpárút megépítéséért. Továbbá mindazoknak, akik a munkálatokban közreműködtek.

 

Ünnepi beszédet a község polgármestere mondott.

 

A polgármester beszédében külön méltatta a helyi Alistáli Biciklisklub (ALI-BI) tagjait, akik közül néhányan kerékpárral érkeztek az ünnepségre.

 

Horváth Tamás rámutatott arra is, hogy ez a kerékpárút a biztonságos közlekedés elősegítése mellett a turisztikai fejlődéshez is hozzájárul. A polgármester zárógondolataiban a síkságban lévő Csallóköz értékeire is rámutatott, hiszen az egészséges kerékpározás mellett itt számtalan természeti szépség is megcsodálható:

 

„Tekerhetünk itt kerékpárutakon, a természetben, a töltések mentén, közben megcsodálhatjuk a Dunát, megállhatunk a vízimalmoknál. Szűkebb szülőföldünk számtalan lehetőséget kínál!” – fogalmazott.

 

Az átadáson többek között Sátor Zoltán (jobbról) a Csemadok Dunaszerdahelyi Területi Választmányánk elnöke is jelen volt.

 

A kerékpározásra biztató polgármester nyomatékosította, hogy a települést a vasútállomással biztonságosan összekötő kerékpárút a hosszú távú megmaradás és fejlődés záloga.

 

A kerékpárút pezsgővel való meglocsolásának pillanata

 

Édes Árpád református lelkipásztor megáldotta a kerékpárutat, majd Nagy József alpolgármester a jeles esemény ünneplésének jelképeként a biztonságos közlekedés reményében pezsgővel locsolta meg az utat.

 

Az alistáliak örömmel tekernek a kb. 2 km hosszú kerékpárúton.

 

Laky Erzsébet

 

Fotók: Jobbágy Henrietta

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!