A Rimaszombati képviselőtestület ma délelőtt soron kívüli ülésen tárgyalta a Futball Akadémia létrehozásáról szóló társasági szerződés-javaslatot. Dűlőre viszont nem jutott.

 

Jozef Šimko polgármester és helyettese, Rigó László tegnap tárgyalásokat folytattak Budapesten a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) illetékeseivel. A tárgyaláson kiderült, hogy a társasági szerződés-javaslat körül még mindig több pontatlanság van, amit a polgármester véleménye szerint ki kell küszöbölni.

 

Érvelését elfogadta a képviselőtestület, az ülést félbeszakították és megegyeztek, hogy azt július 25-ig folytatják. Addig a szerződés-javaslat minden pontját teljes értékűvé fogják tenni.

 

 hirdetes_810x300  
A vendégek.

 

A Körkép.sk megkérdezett több résztvevőt, hogy mi a véleménye, hogy látja, lesz-e akadémia Rimaszombatban?

 

Viliam Vas képviselő (KDH) – Tizenkét hónapja forgunk körbe-körbe, de előre nem jutottunk. Sajnos a polgármester és megbízottjai nem tudták elénk terjeszteni a pontos szerződést. Az én érzéseim azt sugallják, hogy valaki nem akarja az akadémiát.

 

Cziprusz Zoltán képviselő (MKP) – Szomorú vagyok, hogy egyesek a város részéről ilyen kicsinyesen állnak hozzá az akadémia kérdéséhez. Nem arról van szó, hogy a magyarok elviszik a futball létesítményeket Rimaszombatból, hanem adni szeretnének a városnak.

 

Auxt Ferencz képviselő (MKP) – Kialakult megint egy csavaros helyzet. A polgármester és az alpolgármester elkövetett egy hibát, hogy sajnos tegnap elutaztak Budapestre tárgyalni az MLSZ-el. Olyan információkat hoztak, amelyek megkérdőjelezik az eddigi tárgyalások eredményeit. Így a tárgyalások folytatódnak. A helyzet nagyon zavaros: mindenki akarja az akadémiát, ennek ellenére egy csomó akadály került elő, amit el kell távolítani. Úgy látom, hogy ha eltávolítjuk ezeket a „vélt” akadályokat, a folytatásban meglesz a szükséges 12 pozitív képviselői szavazat. Nem volna szabad kihagynunk ezt a történelmi lehetőséget, jó célt akar szolgálni az akadémia.

 

Jozef Šimko polgármester

 

Szabó Tamás – a magyar fél megbízottja – Olyan érzésem van mintha mi innen el akarnánk vinni pénzt, nem pedig hozni. Egy éve tárgyalunk már Rimaszombattal az akadémiáról, ami a gyerekek számára tényleg egy nívós, huszonegyedik századi létesítmény lenne. Úgy vélem, most is született egy lépés a befejezés irányában. Remélem, néhány héten belül le tudjuk zárni a tárgyalásokat és döntésre kerül a sor. Amennyiben a képviselőtestület elveti az együttműködést, másokhoz fogunk fordulni. A magyar kormány határozata értelmében ugyanis mindenképpen akadémiát kell létrehoznunk ebben a régióban.

 

Nos, így vélekedtek a résztvevők az ülés után.

 

Szabó Tamás

 

Itt az ideje tehát dönteni. Dönteni arról, hogy kell-e Rimaszombatnak Futball Akadémia és így egy „egészséges irigység” tárgya lesz, vagy pedig nem kell és így „közröhej” tárgyává válik Rimaszombat a szomszédos városok szemében.

 

Mede Géza

Képek: A szerző felvételei

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!