Pénteken a kedves érdeklődők a rimaszombati Jazztival újjabb rendezvényét követhetik figyelemmel a Fekete sas udvarán. A szombati nap a falunapoké: Détérben, Simonyiban és Gortván szórakozhatnak. Vasárnap pedig Tornalján lesz Szent István napi ünnepség. Minden kedves olvasónknak nagyon jó pihenést és szórakozást kívánunk!

 

Augusztus 17-én (pénteken)  20:00 órától Rimaszombatban a Fekete sas udvarán folytatódik a Rimaszombati Jazztival. Ezúttal a

 

                               Cimbal Brothers fellépésén szórakozhat.

 

 hirdetes_810x300  

Hogyan lehet összekötni a cimbalom, a hegedű és a pop-rock zenéjét egyedülálló módon? Ezt mutatja be augusztus 17-én 20:00 órától Rimaszombatban a Fekete sas udvarán a Cimbal Brothers együttes. Repertoárjuk a legismertebb slágeroktól kezdve a klasszikus zenéig minden ami szép, ám modern stílusban.

 

Beléptidíj: 9 euró, jegyeket vehet VMK, TIC és a helyszínen.

 

 

Augusztus 18-án (szombaton)  11:00 órától Détér község Önkormányzata

 

                                            Falunapot rendez

 

Détér Község augusztus 18-án tartja a falunapot és az első világháborús megemlékezést. A díszlövésre 11.00 órától kerül sor az emlékműnél.

 

Az ünnepi műsormegnyitó 13.00 órakor kezdődik. Fellép többek közt Kegye János pánsíp művész és az Eldoradó zenekar.

 

 

Augusztus 18-án (szombaton)  11:00 órától Simonyi község Önkormányzata

                                                    

Falunapot rendez.

 

 

Augusztus 18-án (szombaton)  12:00 órától Gortva község Önkormányzata második alkalommal rendezi meg a

                                 

Gortva Lion Feszt rendezvényét.

 

Gortva Község Önkormányzata augusztus 18-án, szombaton második alkalommal rendezi meg Gortva Lion Feszt című rendezvényét a helyi iskola udvarán, amelyre mindenkit szeretettel várnak.

 

A fesztivál 12.00 órakor kezdődik Balog Géza polgármester köszöntőjével. Ezt követően ügyességi játékok várják a kisebbeket és nagyobbakat egyaránt, de lesz kalandozás az ízek világában, fellépnek a Gortvai Csillagszemek, a Kispárduc lányok, a helyi alapiskolások, a balogfalai Főnix Tánccsoport. A fesztivál sztárvendége 14.00 órától Opitz Barbi, 15.00 órától Mohácsi Brigi, míg 16.00 órától a Váradi Olasz Café lesz.

 

A fesztivált hajnalig tartó utcabál zárja, amelyen a jó hangulatról a Misi Band gondoskodik.

 

 

Augusztus 19-én (vasárnap) 17:00 órai kezdettel a Csemadok Tornaljai Területi Választmánya a Magyar Közösség Pártjával és a Rákóczi Szövetséggel közösen szervezi augusztus 19-én, vasárnap a

                                

Szent István-napi ünnepséget Tornalján.

 

Az ökumenikus istentisztelet a római katolikus templomban lesz 17.00 óra kezdettel, majd a Templom téren megkoszorúzzák a honfoglalási emlékművet, ahol beszédet mond Schwartz Katalin, a helyi Csemadok elnöke.

 

 

Összeállította: Mede Géza

Nyitókép: Körkép.sk/kpa

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!