Rimaszombatban szeptember 13-án, csütörtökön megnyitották a Besztercebánya Megye Régiófejlesztési Ügynöksége által kialakított irodát. Az Allianz biztosító épületében lévő irodát Ján Lunter megyeelnök adta át ünnepélyesen Csúsz Péternek, az iroda kinevezett vezetőjének. Jelen voltak a megye déli részén megválasztott magyar nemzetiségű képviselők is.

 

A szalag átvágása után Ján Lunter hangsúlyozta, örül, hogy a megegyezések értelmében végre sor került az iroda megnyitására. Kifejtette, úgy látja, hogy nagy szükség van rá, hiszen a megye déli részének szociális és gazdasági fejlődése messze elmarad a megyei átlagtól. Úgy gondolja, hogy az iroda működése segíteni fog a fejlődés gyorsabb ütemű biztosításában.

 

A sajtó kérdéseire válaszolva elmondta, hogy az iroda összekötő kapocsként fog működni a déli részen élő lakosság és a megye vezetése között. Összegyűjti a felgyülemlett problémákat és továbbítja azokat a megyei hivatal illetékesei felé.

 

 hirdetes_810x300  

 

 

Elmondta, úgy látja, hogy egyenlőre ehhez biztosítva van a megye részéről minden. A továbbiakban az iroda működése meg fogja mutatni, hogy a hatékony működés elérése érdekében szükséges lesz-e változtatni. Amennyiben úgy látják, hogy igen, akkor azt meg is fogják tenni.

 

Végezetül nagyon sok sikert kívánt a közös munkához.

 

Csúsz Péter, az iroda vezetője elmondta, hogy az iroda naponta lesz nyitva. 8:00 órától 16:00 óráig Tóth Enikő asszisztens várja a kedves ügyfeleket a megyéhez tartozó ügyes-bajos gondjaikkal. Ő csütörtökönként lesz jelen az irodában.

 

 

 

A Körkép.sk megkérdezte, hogy az ügyfelek a megválasztott képviselőkkel találkozhatnak-e az irodában, s ha igen, mikor?

 

Ezt nem tudom, erről a képviselőket kell megkérdezni” – mondta Csúsz Péter.

 

 

 

Ezután az átadás a szomszédos Fekete Sas épületében állófogadással folytatódott. Ezen részt vettek a Rimaszombati járás déli részének polgármesterei, akikkel a megye elnöke szintén ismertette az iroda megnyitását és működését. Kérte őket, hogy minél több polgárral  ismertessék meg azt, hiszen csak így lehet hatékony a működése.

 

A Körkép.sk több kérdést tett fel a megye elnökének az iroda működésének mélyebb megismerése érdekében és a Rimaszombati járás déli részének a problémakörére vonatkozólag. Ján Lunter megígérte, hogy a válaszokat aprólékosan kidolgozzák és a közeljövőben portálunk rendelkezésére bocsátják az olvasóink informálása végett.

 

Érdeklődéssel várjuk.

 

Mede Géza

Képek a szerző felvételei.

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!