A következő napokban is érdekes programokkal várja az érdeklődőket a Lévai járás. Mutatjuk a kínálatot!

 

A magyarországi Cirkusz Junior egy órás szórakoztató műsorral – többek közt bohócparádéval, óriáskígyókkal és zsonglőrökkel – várja az érdeklődőket az ipolysági Városházán január 19-én, szombaton 15 és 17 órai kezdettel. Felnőttjegy 4, gyermekjegy 3 euró.

 

 

 hirdetes_300x300  

A január sem telhet el disznótor nélkül a Lévai járásban, a Csemadok Zselízen és Farnadon is megrendezi hagyományos disznótorát, melyre a szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.

 

 

 

Kiváló program a színházkedvelőknek a Dvorák Patka Színház Egypercesek című darabja, mely január 23-án 17 órai kezdettel kerül bemutatásra a lévai Revicky Házban.

 

A színdarabot Örkény István Egyperces novellák című kötete, valamint az író szellemisége ihlették. Az előadás nem az ismert novellák dramatizált változata! Az Egyperces novellák – Örkény szerint – egész regényekkel, sőt, regényciklusokkal felérő alkotások, annak ellenére, hogy szembetűnően rövidek. Őszerinte nem azért rövidek, mert kevés a mondanivalójuk, hanem mert kevés szóval szeretnének sokat mondani. Ehhez hasonlóan az előadásban szereplő egy, vagy pár perces jelenetek is egyenként egy-egy kis drámát sűrítenek magukba.

 

A rövid humoreszkszerű epizódok az élet egy-egy kiragadott eseményének, villanásnyi gesztusoknak, mozdulatoknak rendkívül tömör, lényegre törő ábrázolásai. Az előadást siket és nagyothalló, valamint külföldi nézők számára is ajánljuk!

 

 

A komáromi Jókai Színház és a pozsonyi Színművészeti Egyetem január 24-én Ipolyságon adja elő Leopold Lahola Napfoltok című színpadi játékát.

 

 

Kiállítás nyílik az ipolysági Művészeti Alapiskola diákjainak munkáiból, a tárlat január 22. és február 15. között tekinthető meg a Simonyi Lajos Galériában.

 

 

Összeállította: Kapusník Csaba

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!