A labdarúgú téli átigazolási piac megnyitotta kapuit, s egy hónapig tárva is hagyja azokat. A legnagyobb átalakulás a londoni Chelsea-re és a milánói Interre vár, de más sztárklubok is gondosan előkészítették a fatartót: jöhet a tűzifa! S hogy ki lesz a tél legnagyobb igazolása? Valaki közülük:

1. Wesley Sneijder

Honnan: Inter Milan
Hová: Manchester United
A játékos értéke a transfermarkt.de alapján: 40.000.000 €
Esély a leigazolására: 10/8

Ez nem a Manchester United éve! A vörös ördögök októberben hazai pályán megsemmisítő 6:1-es vereséget szenvedtek a City-től, majd kiestek a Bajnokok Ligája sorozatából is. De ez még nem minden: legutóbb a Newcastle United oktatta a Ferguson-fiúkat; három ide, nulla oda. A rémület és az öregség borzadályos jelei ültek ki Fergie papa vörösödő arcára, miután szembesült a rideg valósággal: ezzel a kerettel nem lehet nyerni. Erősítésre van biz´ szükség, nem is akármilyenre. Wesley Sneijder, az Internazionale 27 éves karmestere az első számú célpont. A 2010-es BL-győztes futballista is szívesen öltené magára a United-mezt, a csapatokon áll vagy bukik az üzlet.

A szabadrúgások és távoli lövések mestere:

 hirdetes_300x300  

2. Carlos Tévez

Honnan: Manchester City
Hová: Inter Milan
A játékos értéke a transfermarkt.de alapján: 40.000.000 €
Esély a leigazolására: 10/9

A tél egyik nagy kérdése: hol folytatja Carlos Tévez? A Manchester City 28 éves támadója teljes bizonyossággal távozik a gyárvárosiaktól. Kapcsolata abszolút módon megromlott a vezetőséggel, különösképp Roberto Mancini edzővel. A legélénkebb érdeklődést a San Siro két bérlője, az Inter és az AC Milan mutatja. Előbbi megvenni, utóbbi csak kölcsönvenni szeretné a játékost.

A kis argentin nem veszik el a nagyok között sem:

3. Kaká

Honnan: Real Madrid
Hová: Chelsea
A játékos értéke a transfermarkt.de alapján: 30.000.000 €
Esély a leigazolására: 10/6

Kaká harmadik eredménytelen évét tölti Madridban. 2007 aranylabdása csak árnyéka régi önmagának, játékát folyamatos sérülések hátráltatják, ezzel szemben fizetése megegyezik Cristiano Ronaldóéval: mindketten évi 11 millió eurót vághatnak zsebre. A vezetőségnél betelt a pohár: szeretnének túladni a 29 éves brazilon. A Chelsea, az Arsenal és a Spurs képviseletében előolimpiai csatározások folynak Londonban Kaká kegyeiért. Roman Abramovich, a Chelsea dúsgazdag tulajdonosa 150 millió fontot különített el téli igazolásokra, így a játékmester honosítása aligha lesz számára akadály.

A világ egykori legjobbja mindent megtesz a kezdőbe kerülésért:

4. Didier Drogba

Honnan: Chelsea
Hová: Anzsi Mahacskala
A játékos értéke a transfermarkt.de alapján: 17.000.000 €
Esély a leigazolására: 10/5

Didier Drogba ideje lejárt. Legallábbis a Chelsea-nél. A 33 éves elefántcsontparti támadó alig jut játéklehetőséghez, hiszen Andrés Villas-Boas Daniel Sturridge-nek, Juan Matának és Fernando Torresnek szavaz nagyobb bizalmat. A Dzsudzsák Balázst is soraiban tudó Anzsi Mahacskala vadászai lesben állnak, hogy Drogba személyében megfelelő ékpárt találjanak Samuel Eto´o-nak. A pénz aligha jelent majd akadályt, kérdés viszont, hogy hogyan dönt maga a játékos.

Az Arsenal-gyilkos Drogba rendre oktatja ellenfeleit:

5. Hulk

Honnan: Porto
Hová: Chelsea
A játékos értéke a transfermarkt.de alapján: 31.000.000 €
Esély a leigazolására: 10/7

A Chelsea-nek mindenképp szüksége van egy gólerős befejező csatárra: Drogba jövője kérdéses, Torres gólvágó cipője Liverpoolban maradt; Sturridge termeli egyedüliként a gólokat. Neymar neve is felmerült, a brazil titán viszont távozása esetén is mindenképp Spanyolországot részesítené előnyben (Real Madrid vagy Barcelona). Hulk jelentheti a megoldást. A 25 éves robusztus alkatú támadót jól ismeri Villas-Boas, a Chelsea mestere, hiszen tavaly közösen mímelhették a portói triplázás neszét. A játékost nem lesz könnyű kiragadni a portugál bajnok láncaiból, meglátjuk, meddig ér el Abramovich keze.

A szerződéséből 100 millió euróért kivásárolható Hulk távolról szereti:
http://www.youtube.com/watch?v=8qmUs6i9vso&feature=related

6. Daniele De Rossi

Honnan: AS Roma
Hová: Manchester City
A játékos értéke a transfermarkt.de alapján: 31.000.000 €
Esély a leigazolására: 10/6

A Manchester City valódi élklubbá nőtte ki magát az elmúlt évek során, egy kis olajozás azonban sohasem árt. Carlos Tévez távozása esetén érkezne De Rossi, akinek honosítását a befolyt összeg fedezné. Mindenesetre érdekes: taktikát váltott volna a City?! A Romának szüksége van a pénzre, hogy újjáépítse szétesőben lévő csapatát, így a váltás mindkét félre nézve előnyös lehet. A United még beleköphet a City levesébe, anyagilag viszont nem tudja felvenni vele a versenyt.

Ha De Rossi betalál, a kommentátor kiabál (irány a diliház!):

7. Édinson Cavani

Honnan: Nápoly
Hová: Chelsea
A játékos értéke a transfermarkt.de alapján: 24.500.000 €
Esély a leigazolására: 10/6

Fernando Torres gólínsége elegednő ok arra, hogy a Chelsea világklasszis támadót igazoljon januárban. Édinson Cavani, a Nápoly 24 éves középcsatára posztján a világ legjobbjai közé tartozik, így megfelelő helyettese lehet a spanyolnak. Az sem elképzelhetetlen, hogy a londoniak egy 100 millió euró körüli ajánlattal rukkolnak elő a Hamšík–Lavezzi–Cavani alkotta nápolyi hármasfogatért.

A világ talán legjobban fejelő futballistája:

8. Ezequiel Lavezzi

Honnan: Nápoly
Hová: Inter Milán
A játékos értéke a transfermarkt.de alapján: 23.500.000 €
Esély a leigazolására: 10/8

Az Inter borzalmasan kezdte az idei szezont, sorra veszítette el mérkőzéseit, januárra viszont egészen belerázódott szerepkörébe, és próbálja menteni a menthetetlent. Lavezzit decemberben többen is látni vélték az Inter edzőközpontjában, és azonnal megkezdődtek a spekulációk. Argentin dömping a láthatáron: Tévez és Lavezzi az Inter hálójában?

Lavezzi a padlóról is képes felállni:

9. Ganso

Honnan: Santos
Hová: Tottenham Hotspur
A játékos értéke a transfermarkt.de alapján: 18.000.000 €
Esély a leigazolására: 10/7

Ha Santos, akkor Neymar! – általában mindenkinek a 19 éves labdazsonglőr személye ugrik be a délamerikai klub nevének hallatán. A Santos sikere azonban nem csak Neymar érdeme, hanem ugyanannyira Gansoé is. A 22 éves brazil középpályás a Premier League-ben szeretne futballozni, a legintenzívebb érdeklődést a Tottenham mutatja. Ha érkezik egy megfelelő ajánlat, a Santos zöld utat ad a transzfernek.

A jövő egyik Aranylabdása?

10. Gary Cahill

Honnan: Bolton
Hová: Chelsea
A játékos értéke a transfermarkt.de alapján: 13.000.000 €
Esély a leigazolására: 10/9

A Bolton magabiztosan vezeti a Premier League-et. Hátulról. S még csak esély sem mutatkozik arra, hogy ez a közeljövőben megváltozzon: a csapat egyik, ha nem a legjobb játékosa is távozni készül. A 26 éves Gary Cahill az átigazolási szezon legkeresettebb futballistája: a Chelsea, a Tottenham, a Liverpool, az Arsenal és a Manchester United is vinné az angol válogatott védőt. A Chelsea jelenleg is tárgyalásokat folytat a játékossal és annak ügynökével: Cahill heti 100 ezer fontos fizetést szeretne, a Chelsea viszont „csak“ 70-et adna.

Megbecsülendő, ha egy védő ilyenekre is képes:

 

Eddigi érdekesebb klubváltások (2012 január):

1. Paul Scholes: családi ház – Manchester United; ingyen
2. Thierry Henry: New York Red Bulls – Arsenal; kölcsönbe
3. Marco Borriello: AS Roma – Juventus; kölcsönbe
4. Federico Macheda: Manchester United – QPR; kölcsönbe
5. Landon Donovan: Los Angeles Galaxy – Everton; kölcsönbe

Az írás a szerző szubjektív véleménye, mely nem feltétlenül tükrözi a Körkép teljes szerzői gárdájának véleményét.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz a Körkép Facebook-rajongói oldalához!

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!