Pozitív lett Marija Sarapova doppingtesztje januárban, az Australian Openen. A teniszező azt mondja, decemberben felkerült a listára a meldonium, amit már 2006 óta szed a cukorbetegség megelőzésére.

 

Doppingolt Marija Sarapova. Az ötszörös Grand Slam-győztes teniszező azt mondta, hogy tavaly decemberben felkerült a tiltott szerek listájára annak a gyógyszernek az egyik hatóanyaga, a meldonium, amelyet 2006 óta szed a cukorbetegség megelőzésére.

 

Elismerte, hogy december 22-én megkapta a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökségtől (WADA) a legújabb változásokat tartalmazó levelet, de nem nézte át a listát. „Hatalmas hibát követtem el” – ismerte el a világranglistán jelenleg hetedik helyezett, 28 éves teniszező, akit már hivatalosan is értesítettek a pozitív eredményről.

 

Sarapova hozzátette: a 2000-es évek közepén gyakran betegeskedett, magnéziumhiányt állapítottak meg és cukorbetegségre utaló jeleket találtak nála. A családjában előfordult cukorbetegség, ezért kezdett gyógyszereket szedni.

 

 hirdetes_810x300  
Minden felelősséget vállalok

 

„Senki sem hibáztatható, csak én. Minden felelősséget vállalok a történtekért, hiszen az én testemről van szó. Nem tudom, milyen következményekre számíthatok, néhány nappal ezelőtt kaptam meg az értesítést, teljesen új ez a helyzet számomra. Nem akarom, hogy így érjen véget a pályafutásom. Nagyon remélem, hogy kapok még egy esélyt, és tovább játszhatok” – magyarázta Sarapova, aki leszögezte, hogy a meldoniumnak nincs teljesítményfokozó hatása.

 

Az orosz teniszezőt az amerikai Serena Williams búcsúztatta az idei Australian Open negyeddöntőjében, azóta sérülés miatt egyetlen tornán sem indult.
Sarapova könnyen lehet, hogy nem lehet ott a riói olimpián. Két nagy szponzora, a NIKE és a Tag Heuer már felfüggesztette a szponzori szerződéseit. A Forbes szerint Sarapova tavaly a világ legjobban kereső sportolója volt.

 

MTI/teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!