Szerdán további két mérkőzéssel folytatódtak a Bajnokok Ligája negyeddöntői. A Real Madrid Németországba a Wolfsburg otthonába látogatott, míg a két Párizsban a fúrótornyok csatájában a PSG a Manchester Cityvel mérkőzött meg.

 

Wolfsburg (német) – Real Madrid (spanyol) 2:0 (2:0)
Helyszín:  Volkswagen Arena, Wolfsburg Vezette: Rocchi (olasz)
Gólszerzők: Rodriguez (18.,büntetőből), Arnold (25.), Fernandinho (72.)
Sárga lap: Vierinha (19.), Benaglio (53.), Luiz Gustavo (61.), Arnold (69.) ill. Bale (69.)

 

Két olyan gárda találkozott egymással akik idei szezonjukkal nem nagyon lehetnek elégedettek. A farkasok gyenge szezont futnak a német bajnokságban, mindössze a nyolcadik helyen állnak. A madridiak sem lehetnek elégedettek ugyanis csak harmadik helyen állnak.

 

 hirdetes_300x300  

A Volkswagen Arénában nagy érdeklődés fogadta a mérkőzést. Már a találkozó első percében gólt láthattunk, Cristiano Ronaldo lőtt a hálóba azonban a játékvezető érvénytelenítette azt les miatt. A 14. percben Benzema került óriási helyzetbe, de Benaglio óriási bravúrt hajtott végre.

 

"Real Madrid's French coach Zinedine Zidane walks along the sidelines during the UEFA Champions League quarter-final, first-leg football match between VfL Wolfsburg and Real Madrid on April 6, 2016 in Wolfsburg, northern Germany. / AFP / ODD ANDERSEN (Photo credit should read ODD ANDERSEN/AFP/Getty Images)"
„Real Madrid’s French coach Zinedine Zidane walks along the sidelines during the UEFA Champions League quarter-final, first-leg football match between VfL Wolfsburg and Real Madrid on April 6, 2016 in Wolfsburg, northern Germany. / AFP / ODD ANDERSEN (Photo credit should read ODD ANDERSEN/AFP/Getty Images)”

 

A 18. percben Casemiro szabálytalankodott a tizenhatoson belül, Rocchi játékvezető pedig büntetőt ítélt a hazaik javára. A büntetőt higgadtan Rodriguez értékesítette. A gól láthatóan megfogta a madridiakat, és a 25. percben aztán jött az újabb hidegzuhany újabb hazai gól született,

 

Arnold talált a kapuba. A második félidőben a madridiak nem tudtak a hazaiak fölé kerekedni és idegenbeli gól nélkül zárták a találkozót, ami még érdekesebbé teszi az egy hét múlva esedékes madridi visszavágót. Így komoly meglepetésre két gólos előnnyel utaznak Madridba a farkasok.

 

https://www.youtube.com/watch?v=sb8riXaISY0

 

PSG (francia) – Manchester City (angol) 2:2 (1:1)
Helyszín: Parc des Princes, Párizs Vezette: Mazic (szerb)
Gólszerzők: Ibrahimovic (41.), Rabiot (59.) ill. de Bruyne (38.)
Sárga lap: David Luiz (1.), Matuidi (48.) ill. Clichy (11.), Fernando (36.), Mangala (83.), Navas (85.)

 

"Paris Saint-Germain's French midfielder Adrien Rabiot (C) celebrates after scoring a goal with teammates, Paris Saint-Germain's Uruguayan forward Edinson Cavani (L) and Paris Saint-Germain's Ivorian defender Serge Aurier (R) during the UEFA Champions League quarter final football match between Paris Saint Germain (PSG) and Manchester City on April 6, 2016 at the Parc des Princes stadium in Paris. AFP PHOTO / FRANCK FIFE / AFP / FRANCK FIFE (Photo credit should read FRANCK FIFE/AFP/Getty Images)"

 

 

A hazaik már hetek óta nyugodtan készülhettek az összecsapásra, hiszen már idő előtt megnyerték a francia pontvadászatot, a Manchester City az angol bajnokság negyedik helyén áll. A találkozó remek hangulatban kezdődött Párizsban, teltház fogadta a csapatokat.

 

A feszült hangulatú mérkőzés első percében már is egy fontos esemény történt, ugyanis David Luiz sárga lapot kapott így kihagyja a manchesteri visszavágót. A 14. percben Sagna szabálytalankodott a tizenhatoson belül és a játékvezető büntetőt ítélt. Ibrahimovic büntetőjét azonban óriási bravúrral hárította Joe Hart.

 

hart

 

A találkozó 24. percében is volt egy nagy lehetősége a svéd támadónak, de ezúttal is elhibázta. A 38. percben szinte a semmiből jött a vendégek találata, Fernandinho passzát követően de Bruyen helyezett Trapp kapujába. A hazaiak válasza nem váratott sokká, a 41. percben egy óriási védekezési hibát követően Ibrahimovic egyenlített.

 

A második félidő elején újabb érzékeny veszteség érte a párizsiakat, ezúttal Matuidi kapott sárgát ezzel ő is kihagyja a visszavágót. Az 59. percben sokadik helyzetét gólra váltotta a francia alakulat ezzel megfordítva a mérkőzést, ezúttal Rabiot volt eredményes. A 62. percben kis híján két gólosra duzzadt a párizsi előny,

 

Ibrahimovic fejese a felső lécen csattant. A 72. percben újra kiegyenlített a City, Fernandinho lövése megpattant ezzel becsapva a kapust a hálóban kötött ki a játékszer. Ezzel a döntetlennel az angolok lehetnek elégedettebbek. A visszavágóra egy hét múlva kerül sor Angliában.

 

Képek forrása: uefa.com

Körkép.sk/Ondik Gábor

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!