A mai napon Kiss László, a megerőszakolási botrányba keveredett úszóedző először százhalombattai alpolgármesteri tisztéről mondott le, majd nem sokkal később az MTI értesült arról, hogy az úszóválogatott szövetségi kapitányi posztját sem kívánja a továbbiakban betölteni.

 

Bár a MÚSZ (Magyar Úszó Szövetség) és az edzőbizottság is támogatásáról biztosította Kiss Lászlót, a privatkopo.hu internetes portál által előhalászott 55 évvel ezelőtti megerőszakolási ügy komoly problémákat okozhat még a MÚSZ-nak.

 

A KÉSZ Csoport ma nyilatkozatban tette közzé döntését, miszerint visszavonja támogatását az MÚSZ-tól, mert megítélése szerint a Kiss László személye körüli botránnyal a szervezet elveszítette feddhetetlenségét. A vállalat ugyanakkor Hosszú Katinkát a továbbiakban is szponzorálni akarja.

 

 hirdetes_300x300  

Az építőiparban érdekelt, több mint 1500 munkavállalót foglalkoztató holding mai közleményében arról is ír, hogy a vállalat elvárása, hogy a sportszervezetről, szövetségről a köztudatban és a sajtóban is kétes hírektől mentes, pozitív legyen a kép. A KÉSZ feltétele, hogy nemcsak maga a szervezet, hanem a vezetői is feddhetetlenek maradjanak, és széles körben jó megítélésük legyen.

 

„Őszintén sajnáljuk és csalódottak vagyunk azért, hogy a Magyar Úszó Szövetség a Kiss László személye körüli botránnyal bebizonyította, hogy működésében a fenti alapelvek nem tudnak működni, a Szövetség nem tud azonosulni értékrendünkkel. Ezért a KÉSZ Csoport a továbbiakban nem kívánja támogatni a Magyar Úszó Szövetséget, és haladéktalanul megvizsgálja a támogatási szerződés felmondásának lehetőségét” – fogalmazott a vállalat.

 

A KÉSZ közleményében külön hangsúlyozta, hogy korábban „Hosszú Katinka életpályamodelljét és fejlődését” kívánta segíteni, amelyre a MÚSZ kizárólag a szövetség támogatásán keresztül adott lehetőséget. A mostani döntés ellenére ” a KÉSZ Csoport a továbbiakban is nyitott arra, hogy biztosítsa az erkölcsi és anyagi támogatást Hosszú Katinka sikeres olimpiai szerepléséhez, ezt azonban a Magyar Úszó Szövetség támogatásán keresztül megvalósíthatatlannak tartja”.

 

A holding nyilatkozatában hangsúlyozta, hogy elkötelezett híve a magyar élsport és utánpótlás-nevelés támogatásának, melyet a múltban már többször bizonyított, többek között Lékó Péter sakkmester, Gyurta Dániel úszó, valamint a magyar labdarúgó-, kézilabda-, tenisz- és vízilabda-utánpótlás támogatásával.

 

 

MTI, Körkép.sk

Nyitókép: blikk.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!