Az olasz bajnokság 32. fordulójában szombat este igazi rangadóra került sor Milánóban. Az AC Milan hazi pályán fogadta a címvédő és listavezető Juventus gárdáját.

 

A torinói együttes október 28. óta nem szenvedett vereséget az olasz bajnokságban.

 

AC Milan – Juventus 1:2 (1:1)
Helyszín: Stadio Giuseppe Meazza San Siro, Milánó, Vezette: Orsato
Gólszerzők: Alex (18.) ill. Mandzukic (27.), Pogba (65.)

 

 hirdetes_400x285  

A mérkőzés egy megemlékezéssel kezdődött a Milan szurkolói részéről. A milánói B-közép egy élőképpel és vastapssal búcsúzott a múlthéten elhunyt Maldinitól.

 

12932958_10153440317711937_5905957588769073268_n

 

A találkozó első perceiben a Milan játszott fölényben, a 8. percben Abate lecsúszott beadása a kapufáról pattant ki. Majd a 14. percben Buffon védett óriásit Balotelli szabadrúgásánál.  A 18. percben azonban a rutinos hálóőr sem tudte megmenteni a góltól a torinóiakat, Balotelli szögletét aki nyolc méterről a hálóba fejelt.

 

A gól után magasabb fokozatra kapcsolt a Juventus, előbb Marchisio majd Mandzukic elől mentett a Milan fiatal kapusa Donnarumma. A 27. percben azonban már a fiatal kapus is tehetetlen volt Mandzukic lövésénél, aki Morata remek passzát váltotta gólra. Ezzel minden kezdődött előről, a félidőben további gól már nem született. A második játékrész elején ismét a hazaiaknak voltak lehetőségeik, de Buffon hárítani tudott.

 

A 65. percben azonban már a torinóiaknál volt az előny, Pogba lövését nem tudta hárítani Donnarumma, így mefordították a mérkőzést a Juventus játékosai és meg is nyerték a találkozót. A Juventus ezzel a győzelmével megléphet az üldöző Napoli elől, amennyiben vasárnap nem győz Marek Hamšík csapata a Verona ellen. Hat fordulóval a vége előtt kilenc pont a Juventus előnye, a Milan a hatodik helyen áll.

 

https://www.youtube.com/watch?v=CGTYPSb-b9s

 

Kép forrása: acmilan.com

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!