A Real Madrid a negyeddöntő visszavágóján kétgólos hátrányt próbált meg ledolgozni a Wolfsburg ellen. A nap másik mérkőzésén a Manchester City mérkőzött a PSG gárdájával.

 

Real Madrid (spanyol) – Wolfsburg (német) 3:0 (2:0)
Helyszín:  Santiago Bernabéu, Madrid Vezette: Kassai Viktor
Gólszerzők:  Ronaldo (16., 17., 77.)
Sárga lap: Ronaldo (80.) ill. Arnold (47.), Dante (85.), Vieirinha (91.)

 

Továbbjutott: a Real Madrid, 3-2-es összesítéssel.

 

 hirdetes_400x285  

A találkozó elején nagyon lendületesen kezdett a királyi gárda. Már a hatodik percben Ramos fejese a kapufán csattant. A 16. percben gólnak örülhetett a madridi publikum, a mérkőzésen kezdőként pályára lépő Carvajal passzolt Ronaldo elé aki nem hibázott.

 

A 17. percben egy szögletet követően Ronaldo újabb góljával már le is dolgozta hátrányát a madridi alakulat. A Wolfsburg előtt a 38. percben ott volt a lehetőség a szépítésre, de Luiz Gustavo bombáját védte Navas.

 

A második játékrész elején komoly lehetőség nem adódott, egyik csapat sem mert kockáztatni, hiszen egy bekapott gól végzetes lehetett volna mindkét gárda számára. A 60. percben mégis a Real járt közelebb a harmadik gólhoz, Ramos a kapufát találta el.

 

A 77. percben egy szabadrúgást követően Ronaldo talált a mérkőzésen fantasztikusan védő Benaglio hálójába ezzel mesterhármast szerezve. Győzelmével a Real Madrid  bejutott a BL elődöntőjébe.

 

13007330_1316561468368265_8455091738552146775_n

 

Manchester City (angol) – PSG (francia) 1:0 (0:0)

 

Helyszín: Etihad Stadion, Manchester Vezette: Velasco (spanyol)
Gólszerzők: de Bruyne (38.)
Sárga lap: Fernandinho (72.) ill. Trapp (29.), Pastore (67.), Van der Wiel (68.)

 

Továbbjutott Manchester City, 3-2-es összesítéssel

 

A franciák kényszerűségből felforgatott kezdőcsapattal léptek pályára, ugyanis David Luiz és Matuidi eltiltás miatt nem játszhattak. Az első komoly lehetőség a párizsi csapat előtt adódott. a 17. percben Zlatan Ibrahimovic 25 méteres  szabadrúgását fogta bravúrral Joe Hart.

 

A félidő közepétől a hazai csapat átvette a játék irányítását és Agüero révén két komoly lehetőséget is elpuskáztak. A 29. percben egy eladott labdát követően a City törhetett kapura, Trapp azonban nagyon rosszul futott ki és eltalálta Aguero lábát a játékvezető pedig büntetőt ítélt a City javára.

 

A tizenegyest Agüero nem tudta értékesíteni, a kapu mellé lőtte a labdát. A második félidőben a PSG támadóbbá vált, de nem tudtak a kapuba találni, nem úgy a City. A 76. percben a City belga sztárja Kevin De Bruyne bámulatos góljával megnyerték a találkozót és először jutottak a Bajnokok Ligája elődöntőjébe.

 

Ibrahimovicnak ez volt a kilencedik BL-negyeddöntője és a nyolcadik kiesése.

 

Kép forrása: uefa.com

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!