A szerdai BL negyeddöntők visszavágójának slágerén az Atletico Madrid fogadta a címvédő Barcelona gárdáját. A másik párharcon a Bayern München a Benfica otthonába utazott. 

 

Atletico Madrid (spanyol) – Barcelona (spanyol) 2:0 (1:0)

 

Helyszín: Vicente Calderón, Madrid Vezette: Rizzoli
Gólszerzők: Griezmann (36., 88. büntetőből)
Sárga lap: Gabi (69.), Godin (85.), Correa (90.), Koke (95) ill. Suarez (70.), Neymar (76.), Iniesta (87.), Turan (90.)

 

 hirdetes_400x285  

Továbbjutott: a Atletico Madrid, 3-2-es összesítéssel.

 

A hazai gárda már az első percekben jelezte, hogy ők bizony tovább szeretnének jutni a legjobb négy közé. A találkozót aktívabban kezdték a madridiak, az első félórában Gabi lőtt fölé nagy helyzetben, Ezen kívül komolyabb lehetősége nem volt egyik csapatnak sem az első félórában.

 

A 36. percben Saúl Níguez adott a jobb oldalról középre egy labdát  Griezmann pedig a bal felső sarokba fejelt. A Barcelona nem találta a fogást az Atleticon nagyon bizonytalonok voltak. A második félidőben próbálták nagyobb nyomás alá helyezni a madridiakat, de nagy ziccer nem adódott előttük.

 

A találkozó hajrájában Iniesta kézzel ért a labdához és a játékvezető büntetőt ítélt. A büntetőt Griezmann értékesítette és ezzel pedig a címvédő Barcelona kiesett.

 

2352968_w2

 

Benfica (portugál) – Bayern München (portugál) 2:2 (1:1)

 

Helyszín:  Luzi Stadion, Lisszabon Vezette: Kuipers
Gólszerzők: Raúl Jiménez (27.), Talisca (76.), ill. Vidal (38.), Müller (52.)
Sárga lap: Carcela-Gonzalez (70.), Almeida (90.) ill. Martinez (74.)

 

Továbbjutott: a Bayern München, 3-2-es összesítéssel.

 

A hazai Benfica nagyon tartalékosan lépett pályára ugyanis hiányzott a szezon során eddig 32 gólig jutó Jonas, a 22 gólos Mitroglu, valamint a sérült Nico Gaitán. Az elsőf félidőben a németek irányították a találkozót, Vidal és Müller is komoly lehetőséget puskázott el.

 

A 27. percben szinte a semmiből szerzett vezetést a hazai gárda Jimenez két védő között fejelt Neuer hálójába. A 30. percben ismét Jimenez került helyzetbe, de ezúttal Neuer hárított. A 38. percben egyenlített a Bayern, Lahm beadását Ederson az üresen álló Vidal elé öklözte aki ezt köszönte szépen és a kapuba bombázott.

 

A második játékrész is bajor helyzetekkel kezdődött, sőt az 52. percben már a németek vezettek. Xabi Alonso szögletét Javi Martinez fejelte le Müllernek aki a kapuba helyezett. A 60. percben kis híján megluplázta előnyét a Bayern, de Costa a kapufát találta el nagy ziccerben. A 76. percben egy zseniális szabadrúgással egyenlítettek a portugálok Talisca révén. A találkozó további részében már nem született gól, így a döntetlennel a bajorok jutottak be a lejobb négy közé.

 

A Bayern München az Atlético Madrid, a Real Madrid és a Manchester City várhatja az elődöntő pénteki sorsolását.

 

Kép forrása: uefa.com

Ondik Gábor

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!