Michelisz Norbert bejutott a Q3-ba a Szlovákiában zajló túraautó világbajnokság Slovakiaringes hétvégéjén, és a negyedik helyet szerezte meg.

 

 

Michelisz Norbert a pénteki teszten, a szombati első és a második szabadedzésen is a legjobb hondás időeredményt érte el, így az időmérő előtt bizakodhatott. A magyar pilóta célja a Q3-ba való bejutás volt és ezt sikerrel meg is valósította. A Q1-ben a legjobb időt a Ladával versenyző Hugo Valente érte el a címvédő Citroën-es José Maria Lopez előtt, Michelisz Norbert pedig a harmadik legjobb idővel jutott tovább a Q2-be.

 

 

 hirdetes_810x300  

Az időmérő második szakaszában a magyar pilóta 2:04.297-es idejét senki nem tudta túlszárnyalni, így Michelisz Norbert könnyedén jutott be a Q3-ba a legjobb hondásként. Az időmérő harmadik szakaszába, az ötödik, tehát utolsó továbbjutó helyen bejutott Michelisz csapattársa Rob Huff is. A holnapi futamon a fordított rajtrács értelmében Hugo Valente, Mehdi Bennani és Gabriele Tarquini indul majd az első három rajtkockáról, Tiago Monteiro pedig a negyedik helyről kezdi a versenyt.

 

 

A Q3-ban a francia Yvan Müller egy nagyon erős körrel nyitott, a Citroën pilótája 2:03.910-es kört futott. Nicky Catsburg a Ladával beékelődött a két Citroën közé a második helyre, Lopez, aki nem tudta megszorongatni csapattársát, a harmadik helyen zárta az időmérőt. Michelisz Norbert pedig több, mint 3 tizeddel verte meg a szintén hondás Huffot, ezzel ő lett a negyedik, ami egyben azt is jelentette, hogy a magyar pilóta a holnapi nyitó futamon a hetedik, a fő futamon a negyedik pozícióból rajtol majd.

 

szloákia_q3

 

 

 

Kép forrása: Michelisz Norbert hivatalos oldala

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!