Az olasz bajnokság 33. fordulójában Marek Hamšík csapata Milánóba utazott, hogy összecsapjon a forduló rangadóján a milánói Interrel. A nápolyiaknak mindenképpen győzniük kellett, ha komolyan gondolják bajnoki álmaikat.

 

Inter Milano – Napoli 2:0 (2:0)
Helyszín: Giuseppe Meazza, Milánó, Vezette: Rocchi
Gólszerzők: Icardi (4. perc), Brozovic (44.)

 

A nápolyiak nem túl bíztató előjelekkel érkeztek Milánóba, ugyanis az elmúlt tizenöt esztendőben mindössze egyszer tudtak csak nyerni az Inter otthonában. Emellett eltiltás miatt Higuain sem léphetett pályára.

 

 hirdetes_300x300  

A találkozó elején máris sokkolták a vendégeket az Inter játékosai, a 4. percben a milánói csapat argentin sztárja Mauricio Icardi akrobatikus mozdulattal lőtt a hálóba. Hiába játszott fölényben a Napoli, nem tudtak veszélyes helyzeteket teremteni, látszott Higuain hiánya.

 

Újabb pofon

 

A 44. percben aztán jött az újabb pofon a bajnoki címre hajtó nápolyiaknak. Icardi passzolt Brozovic elé, aki be is talált a kapuba, így már a szünet előtt két góllal vezetek a milánóiak.

 

A második félidőben nagyon visszavett az Inter, a Napoli pedig egyszerűen nem tudott veszélyes helyzetet kialakítani. Mindössze egy kaput eltaláló lövést jegyezhettünk fel a második félidőben, azt is az Inter oldalán. Marek Hamsíkék tehát komoly hátrányba kerültek vereségükkel a bajnoki címért folytatott harcban.

 

Élnek az Inter BL-álmai

 

Az Inter ugyanakkor életben tartotta BL álmait, ugyanis megerősítve negyedik helyüket megközelítették az As Roma együttesét.

 

A Roma gólzápros döntetlent játszott az Atalanta vendégeként, pedig 2 góllal is vezettek, de az Atalanta óriási mérkőzésen megfordította az állást 3:2-re, majd végül a csereként beálló Totti révén tudtak egyenlíteteni a rómaiak, így legalább egy pontot sikerült menteni.

 

Közel a címvédés a Juvenak

 

A Juventus együttese nagyon közel került ahhoz, hogy megvédje címét az olasz bajnokságban, hiszen simán 4:0-ra győzött a Palermo ellen, ezzel pedig már 9 ponttal vezetnek a Napoli előtt.

 

https://www.youtube.com/watch?v=JUjD7f_TVfU

 

A forduló további eredményei:

 

Carpi – Genoa 4:1

Bologna – Torino 0:1

Atalanta – AS Roma 3:3

Fiorentina – Sassuolo 3:1

Juventus – Palermo 4:0

Udinese – Chievo 0:0

Verona – Frosinone 1:2

 

 

Kép forrása: Inter hivatalos oldala

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!