Michelisz Norbert kettős pontszerző lett a túraautó-vb szlovákiai hétvégéjén. A fő futamon az ötödik, a nyitófutamon pedig a hatodik helyen intették le a magyar pilótát.

 

A nyitófutamon Hugo Valente rajtolt az élről Ladával, a rajtot azonban nem kapta el jól, ketten is megelőzték, Mehdi Bennani és a negyedik helyről két pozíciót előrelépő Tiago Monteiro. A Honda magyar pilótája Michelisz Norbert is beragadt, egy pozíciót vesztett a rajtnál, az újonc Volvo pilótája Thed Björk előzte meg. Michelisz csapattársa Rob Huff viszont a hatodik helyről zseniális rajtott vett és az első kör végén már harmadikként fordult.

 

A magyar pilótát a címvédő José María López és Yvan Muller is megelőzte a Citroënnel, így Michelisz visszaesett a kilencedik helyre.

 

 hirdetes_400x285  

 

Ficza autója kigyulladt

 

A kilencedik körben Monteiro  megelőzte az élen Bennanit és átvette a vezetést. A tizedik körben Ficza Ferenc autója kigyulladt, a Zengő Motorsport pilótája kénytelen volt feladni a futamot. Az utolsó körökben óriási adok kapok kezdődött, Michelisz kis híján mindkét Citroënt megelőzte, a három-négy kanyaron át tartó csatában Mullert maga mögé utasította, Lópezt azonban már nem tudta megelőzni és a hatodik helyen ért célba.

 

szlovákia_r1

 

Óriási izgalmak a második futamban

 

A második, egyben a fő futam is óriási izgalmakat tartogatott. Michelisz Norbert ezúttal a negyedik helyről vághatott neki a versenynek, de ezúttal sem kapta jól el a rajtott, mindkét csapattársa megelőzte. Az élre Nicky Carsburg állt Ladával, megelőzve a címvédő citroenes José María Lópezt.

 

A harmadik körben mindhárom Honda maga mögé utasította Yvan Mullert, a francia egészen a nyolcadik helyig esett vissza. A 11. körben Lopez megelőzte Catsburgot, a Ladán ugyanis elkoptak a gumik és odalett a tapadás. Eközben a Honda pilótája Huff kicsúszott a kavicságyba. Az utolsó körök óriási izgalmakat hoztak, Michelisz is támadta Catsburgot és nagy igyekezetében defektet kapott a magyar pilóta.

 

Michelisz az ötödik helyen érkezett célba

 

A hátulról érkező Volvós Björk ezt kihasználta feljött a negyedik helyre, Catsburg végül megtartotta a harmadik helyét. A magyar pilóta végül az ötödik helyen ért be a célba.

 

A világbajnoki pontversenyt két forduló után a portugál Tiago Monteiro (Honda) vezeti egy ponttal a címvédő José María López (Citroen) előtt. A harmadik helyen Michelisz Norbert (Honda)  áll 27 pontos lemaradással portugál csapattársától.

 

A következő futamra a jövő hétvégén kerül sor a Hungaroringen.

 

szlovákia_r2

 

Kép forrása: fiawtcc.com

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!